8 aprilie 2024 – eclipsă totală de Soare în Berbec

8 April 2024

Pe 8 aprilie 2024, ora 21:21, ora României, are loc o Eclipsă totală de Soare pe gradual 19:24 Berbec susținută de Nodul Nord pe gradul 16 Berbec și de Chiron pe gradul 19:24 Berbec. Această Eclipsa are loc în timpul lui Mercur retrograd în Berbec, ce trimite asupra noastră o energie puternică de curățare, renovare, revizuire, încetinire și vindecare.

Cu Mercur retrograd este greu să ne vedem calea, dar disconfortul față de trecut poate fi foarte real acum, motivând noi începuturi. Berbecul este semnul unui nou început, al inovației și al curajului. În cel mai bun caz, această energie cardinală vorbește despre forța vieții, noile începuturi, renașterea, încrederea, entuziasmul, curajul și acțiunea. Negativ, amplifică furia, agresivitata, violența, impulsivitatea sau insensibilitatea.

Berbecul este un semn de Foc, asociat de obicei cu culoarea roșie, iar în prezent există cinci planete în Berbec – Soarele, Luna, Mercur, Venus și Chiron. Și cu busola destinului – Nodul Nord tot în Berbec, există multă căldură. Mai multă energie decât ne-am dorit vreodată! Ne alimentează. Ne motivează. Ne inspiră. Ne ghidează. Și ne propulsează înainte. Arde atât de strălucitor și frumos încât nu putem stă nemișcați. Ne susține să ne îndreptăm către visurile care sunt pentru noi.

În semnul Berbec, această eclipsa aduce în atenția noastră problemele legate de planurile personale, curaj, independența și afirmare de sine. Este vorba despre noi începuturi cu privire la oricare dintre aceste probleme. Acesta este un moment bun pentru a ne concentra asupra unora dintre trăsăturile constructive ale semnului Berbec – întreprinzător, direct, sincer, curajos – și să ne gândim cum să încorporăm în mod pozitiv aceste calități în viața noastră. Este cel mai bun timp să ne descoperim curajul personal. Circumstanțele ne îndeamnă sau ne încurajează să vedem unde nu am fost fideli nouă înșine și să înțelegem că schimbările sunt necesare pentru propria noastră creștere și că universul ne susține în aceste direcții noi. Este un moment puternic pentru a ne reevalua relația cu noi înșine. Cu această energie puternică a Berbecului, avem șansa de a face schimbări monumentale în viața noastră, dar nu trebuie să ne grăbim (Mercur retrograd în Berbec).

Cum Eclipsa totală de Soare are loc în apropierea Nodului Nord în Berbec, în timp ce ne îndreptăm către un teritoriu necunoscut în anumite privințe, avem un sentiment bun că facem acest lucru în avantajul nostru.  S-ar putea să fim chemați să renunțăm la ceva pentru a merge mai departe într-un nou capitol din viață noastră. De asemenea, s-ar putea să găsim modalități de a învață  cum să ne bazăm pe noi înșine și să fim fericiți în acest sens – știm că putem fi autosuficienti fără a-i învinovăți pe alțîi că nu ne ajută. Este momentul să ne revitalizăm prin experiențe care rup rutină și care implică să facem ceva nou și proaspăt. Eclipsa totală de Soare în Berbec ne invită să ne naștem din nou, să renunțăm la trecut, la povestea veche și să creăm o nouă identitate în conformitate cu sinele nostru divin, cu obiectivele noastre. Există un accent pe sinele nostru divin și o vindecare a tuturor credințelor, rănilor, tiparelor și zgomotelor din exterior care ne spun că acesta este un lucru egoist sau rău. Toți avem propriul nostru drum. Toți avem propriile pasiuni. Cu toții avem propriile nevoi. Cu toții avem propriile noastre lumi care trăiesc în noi și vise care ne cheamă către ele.

Cu Chiron în Berbec activat de această eclipsa, am putea simți că putem prelua controlul asupra viețîi noastre în moduri pe care nu le credeam posibile anterior. Această eclipsa de mâna cu Chiron înseamnă și vindecarea relației cu noi înșine. Acest timp oferă vindecare temerilor pe care le avem față de ceea ce cred alții despre noi și unde și cum le permitem percepțiilor, emoțiilor și energiilor celorlalți să ne conducă, să ne controleze, să ne împiedice. Mesajul lui Chiron este același pentru toată lumea –  indiferent de ceea ce se întâmplă în viață noastră, nu  este decât o experiență care ne învață să devenim mai puternici și care nu trebuie văzută că un eșec  sau că ceva care să ne țînă pe loc. Tot ce se întâmplă are un scop pentru fiecare dintre noi și dacă putem recunoaște acest lucru, atunci suntem în armonie cu Universul și oamenii din jurul nostru, astfel ne vindecăm fizic, emoțional, mental și spiritual.

Acest aspect astral important nu numai că ne pune pe calea vindecării ci ne poate duce într-o călătorie de descoperire a potențialului nostru măreț, restaurează prezența divină “Eu sunt”. Învățăm că există în noi o mare forță de vindecare. Să repetăm cât putem de des această rugăciune:

“Reconectează-mă Doamne Isuse Christoase la DUMNEZEU, la Dumnezeul meu lăuntric, la ființă de lumina și iubire din interiorul meu, la pacea și liniștea mea interioară, la tot ce este bun și măreț în interiorul meu astfel încât să redevin EU, așa cum m-ai creat TU, un Eu minunat și extraordinar călăuzit în fiecare zi de ține Doamne ! Amin”

Marte, conducătorul Berbecului(și al acestei eclipse de soare), se aliniază cu Saturn în Pești. Sub această influență cerească, vom putea înțelege pentru ce să fim pregătiți, deoarece schimbările și evenimentele bruște sunt posibile. Ar putea, de asemenea, să ne facă să simțim că nimic nu se mișcă suficient de repede, așa că, răbdarea ne duce departe acuma. Această combinație energetică ne inspiră să direcționăm mai multă energie și atenție către viață noastră spirituală și lumea interioară.  În același timp, ni se reamintește rolul intuiției noastre că busola și suntem invitați să îi permitem să ne ghideze acțiunile și deciziile.

Eclipsele ne pot lua oricând prin surprindere, dar merită să ne amintim că ne pun mereu acolo unde trebuie, chiar dacă la început nu se simte așa! De fapt, Eclipsele ne pot accelera cronologia, aducând lucruri care au fost în cele din urmă inevitabile.

Horoscopul Eclipsei de Soare în Berbec

Pentru unii influență eclipsei poate fi subtilă în timp ce pentru alții poate fi destul de intensă indicând noi începuturi, schimbări radicale, știri neașteptate, surprize de tot felul.  Cei care vor simți cu adevărat influență Eclipsei de Soare vor fi cei născuți în preajma zilei de 8 aprilie, 8 iulie, 8 octombrie, 8 ianuarie (semnele cardinale Berbec, Rac, Balanță, Capriccorn). Dacă aveți planete personale, ascendentul, casă VII –casă relațiilor, casă X –casă carierei, casă familiei, în jurul gradului 20 Berbec,  Rac, Balanță, Capricorn, atunci Eclipsa este foarte importantă și pentru voi.

MULȚUMIM, ADRIANA TUDOSĂ!Citiţi şi

15 mai 2023 – Mercur își reia mersul direct

Voi cum vă înțelegeți cu Mercur?

4 decembrie 2021 – Eclipsă totală de soare în Săgetător (Lună Nouă): surprize!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro