20 aprilie 2023 – Eclipsă totală de Soare în Berbec și Lună Nouă

20 April 2023

Eclipsa totală de Soare în Berbec din 20 aprilie 2023, ora 7:12, ora României, este unul dintre cele mai mari evenimente cosmice ale anului 2023.

Horoscopul Eclipsei totale de Soare în Berbec

“Eclipsele sunt evenimente puternice, memorabile, iar impactul lor durează mai mult timp și asta din cauza aportului Nodurilor Lunare (axa destinului, soarta în acțiune) care vorbesc despre progresele noastre spirituale, bagajul nostru karmic (datorii, talente, bonusuri) și ce trebuie să învățăm nou într-o viață, dar și ca societate. Aceasta Eclipsa totală de Soare asociată cu Nodul Nord în Taur este o influență astrală ce ar putea deschide uși noi și oportunități majore de schimbare.

Eclipsele aduc de obicei unele schimbări, transformări sau tulburări, dar toate acestea sunt eforturi de a ne muta la o stare superioară de conștiință. Gradul 29:50 Berbec activat de eclipsă este un grad anaretic și este cunoscut a fi un grad crucial în astrologie. De fiecare dată când acest grad apare, un fel de punct de cotitură este la orizont. Poate genera un drum nou în modul de a ne manifesta identitatea și personalitatea, în finanțe, valori și ceea ce prețuim cu adevărat, alimentație, în familie, relații, carieră, credință. În ciuda faptului că putem fi puțin agitați și nervoși în legătură cu schimbarea, vom dori să mergem mai departe experimentând lucruri noi.

Dar aceste schimbări nu vor veni la noi pe o calea prea ușoară deoarece eclipsa face un aspect de careu dur cu Pluto în Vărsător. O nouă oportunitate poate necesita o eliberare, pe măsură ce renunțăm la ceva de care ne ținem. Pluto este planeta puterii și transformării, iar Vărsătorul este semnul revoluției, tehnologiei, libertății, vindecării și comunității. Toate acestea sunt domenii pe care le-am putea vedea transformate atât la nivel colectiv, cât și personal. Ceea ce este eliminat, curățat, transformat, vindecat acum (Pluto), creează spațiu pentru ceva foarte important și necesar călătoriei noastre.

Eclipsa de Soare în Berbec combinată cu Nodul nord în Taur are o influență deosebită asupra semnelor cardinale Berbec, Balanță, Rac, Capricorn (cei născuți în ultimile trei zile ale fiecărui semn), dar și asupra semnelor fixe Taur, Leu, Scorpion, Vărsător (cei născuți în primele trei zile ale fiecărui semn). Dacă aveți planete personale, ascendentul, casa VII – descendentul, casa X –casa carierei, casa familiei, pe gradul 29 Berbec, Balanță, Rac, Capricorn, veți fi în atenția acestei eclipse.”

Mulțumim, Adriana Tudosă!

Recapitulare 🙂

Soarele este steaua din centrul Sistemului Solar, în jurul Soarelui se învârt Luna și Pământul, ceea ce permite producerea fenomenelor de eclipsă de Soare și de Lună. Eclipsa de Soare este un eveniment astronomic care se produce doar în timpul fazei de Lună Nouă, atunci când lumina solară nu mai ajunge pe Pământ din cauză că este blocată, în totalitate sau parțial, de către Lună, în funcție de dimensiunea, de poziția și de distanța dintre astre.

Într-un an se produc între două și cinci eclipse solare, iar cel mult două dintre acestea pot fi eclipse totale de Soare. Fiecare eclipsă de Soare are propria sa poziție și se poate vedea doar dintr-o anumită zonă de pe glob, iar faza maximă, de totalitate, se observă doar pe o fâşie lată de 200 de kilometri, de unde şi raritatea acestor fenomene astronomice.

Chiar dacă Luna este de aproape patru ori mai mică decât Soarele, cei doi aștri pot părea că au aceeași dimensiune pe cer deoarece Luna se află mult mai aproape, la aproximativ 385.000 de kilometri, adică la o distanță de vreo 19 ori mai mică decât cea dintre Soare și Terra. Eclipsele de Soare pot fi de patru tipuri: parţiale, inelare, hibride și totale.

Eclipsa de soare din pe 20 aprilie 2023 va fi una hibridă, o combinație între o eclipsă inelară și una totală. În timpul eclipsei, pe cer va fi vizibil preț de câteva secunde un cerc de foc în Oceanele Indian și Pacific, în timp ce în Exmouth, Australia de Vest (până la 1 minut), Timor Leste (1 minut și 14 secunde) și Papua de Vest (1 minut și 9 secunde) se va vedea o eclipsă totală.

Simulare făcută de NASA pentru această eclipsă

Următoarea eclipsă totală de Soare vizibilă de pe teritoriul Românei va avea loc la 3 septembrie 2081. În acest mileniu, în țara noastră vor fi vizibile 14 eclipse totale de Soare.



Citiţi şi

Luna Nouă în Vărsător și mesajele pentru fiecare zodie (horoscop) –

Mercur în mers direct prin Vărsător 5-23 februarie 2024 – horoscop

Horoscopul Lunii Noi în Capricorn – 11 ianuarie 2024, ora 13:57

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro