2014 – anul “pădurișului” pentru femei?

5 February 2014

Deci, nu anul calului verde de lemn, ci al… pff, în engleză totul parcă e mai ușor de zis. În română, cum naiba să traduci The Year of The Bush ca să se înțeleagă că e vorba de părul pubian? Exact, cel care nu mai populează cam de mult zona de unde-i vine și numele. Așa că i-am zis păduriș și gata, convinsă fiind că, după despăduririle abuzive din ultimele decenii ca să fie comme il faut, asocierea lui cu zona inghinală le va da multora frisoane. Dar să vă zic cum de-a ajuns 2014 să primească așa un nume și cine-a stârnit toată tevatura (după ce, în 2013, oricum fuseseră agitate spiritele feministe de o campanie cu vreo sută de femei care au pozat nud-pilos și apoi au expus fotografiile explicite ale noului trend).

Sophia Loren neepilată

Nimeni alta decât Cameron Diaz în cartea la care zice că a muncit ca o sclavă un an și jumătate, lansată chiar pe 31 decembrie 2013 și foarte bine primită de fane. O fi și din cauza titlului – “The Body Book: The Law of Hunger, the Science of Strength, and Other Ways to Love Your Amazing Body” (Cartea trupului – legea foamei, știința forței și alte căi de a-ți iubi uluitorul corp), că ce americancă nu vrea să aibă un amazing body și să i se mai spună și cum ar putea pune mâna pe el.

the year of the bush

Așadar, Cameron a dedicat, natural, un capitolaș și zonei celei mai râvnite (hmmm, TBD) din acel uluitor corp. Care, deși e printre cele mai puțin (chiar rar, aș zice) expuse fizic într-o viață de femeie, e denudată la greu tocmai pentru momentele acelea ori în așteptarea lor. Și actrița instigă tribul american al Evei la, nici mai mult, nici mai puțin, reîmpădurirea grabnică. Și nu oricum, ci cu expunere de motive – medicale, estetice etc, declarând război industriei tuturor produselor de depilare. Zice Cameron: “a renunța la părul pubian e ca și cum ai spune nu mai am nevoie de nas”. Ce-o mâna-o în lupta asta la 41 de ani, ea și cu un psiholog ori psihiatru ar putea ști. Dar nu e treaba noastră, zic.

Treaba noastră de românce ar putea fi, într-un moment de instrospecție, chestiunea de principiu – cum administrăm zona -, că așa suna un titlu, altfel, anti-citit, dacă nu vedeai și poza de mai sus – “The Bush Administration”. 🙂 Riscul ca, în zilele noastre, un bărbat, și ne-poet ca victorianul John Ruskin, să se împiedice în noaptea nunții de părul pubian al soției și prin urmare să n-o mai “consume” nici atunci și nici în următorii cinci ani, până la divorț, nu mai e la fel de mare. Iar întru lămurirea “poveștii”, în 2013 s-a turnat și un film ce va fi lansat anul acesta. Aș zice, așadar, că lumea se învârte nu doar în jurul dânsei, ci și a faptului dacă este sau nu “îmbrăcată”.

Ca să conchidem într-un fel, feministele vor să revină la libertatea de-a alege, fără constrâgerea unor modele ridicole, umilitoare, costisitoare, și reîmpădurirea pubisului pare a fi ultima bătălie. După ce treptat, femeile au fost “obligate” să se lepede de părul de la subraț, de pe picioare, de pe brațe, de pe abdomen și degetele de la picioare, de pe bărbie, buza superioară, sau chiar și din nări. Ca să nu mai spun de nebunia cu “redesign”-ul chirurgical al zonei încât să corespundă unui deziderat  întru totul discutabil. Nu-i de mirare atunci că bărbații încă mai cred că femeile așa s-au născut, ca statuile. Femininele, care n-ar trebui să fie o categorie aparte, ar putea alege ceea ce le face să se simtă, pur și simplu, bine. Ceea ce e tot cam pe-acolo…

Tuturor le-aș aminti de marile frumuseți, rulate aproape obsesiv, din lipsă de alte modele, în principal, care nu și-au pierdut puterea de atracție și seducție în ciuda părului de la subraț, de pe brațe, picioare și, deloc greu de imaginat, și din zona despre care am făcut vorbire acum: Grace Kelly, Sophia Loren, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn… Dar și de Julia Roberts, dur taxată pentru părul care se ițea obraznic de subraț la nu știu ce gală… Cam greu să fii femeie, nu?

P.S. Cosmeticienele pot jura că n-au mai văzut un păduriș de ani de zile… Și încă ceva – consideră că prețul e prea mic. Pentru că una era să pună ceară pe lângă chilot, și alta e să facă muncă de asistent de ginecolog.Citiţi şi

De ce revedem de zeci de ori aceleaşi filme

De la epilat mi se trage…

Fetelor, nu suntem noi mai curate și mai frumoase decât vesticele, ci doar mai sărace și nu vrem să se vadă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Silvia / 20 June 2014 0:54

  “Dansa” trebuie tinuta in “haina” naturala. Frezata, dar in nici un caz jupuita!
  Complet…dezbracata inseamna pentru mine ca treci usor in bratele urate ale semipedofiliei…Numai fetitele sunt golase, o femeie in toata firea nu!
  The Year of the Bush inseamna Anul Tufisului!
  E vremea sa glorificam natura si nu sa o desfiintam, anihilam si in final sa ii negam frumusetea!
  😉

  0
  0
  Reply
 2. Mirela Baron / 8 February 2014 23:46

  Părerea mea e ca femeile in primul rind trebuie sa dispună de creier . La piscina nu se merge in fiecare zi si sa nu uitam ca nici-o parte erogena a corpului nu poate fi evaluată cu adevarat numai cu un singur simt ca de exemplu al vazului 🙂

  0
  0
  Reply
 3. Irina / 5 February 2014 9:44

  Nu inteleg o chestie: trebuie sa facem asa cum spune Cameron, care s-a trezit peste noapte cu revelatia ca parul pubian trebuie lasat sa creasca? La urma urmei, actionam dupa bunul plac, nu dupa cum spun anumite “doamne”. Chiar as vrea s-o vad pe distinsa Cameron Diaz cu ditamai stufarisul in costum de baie 😀

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro