21 ale lunii

21 May 2015

Constantin CucuÎn preocuparea lor permanentă de a astupa găurile negre ale sistemului național al sănătății de stat, Casa de Asigurări de Sănătate a decis să reducă cheltuielile cu spitalizarea, cu un factor de 25%.

În urma consultărilor interne, analizelor și, de ce nu, a momentelor de geniu, luându-se în considerație fel de fel de factori asociați, de la variabilitatea lunilor calendarului gregorian până la ipohondria vinovată a risipitorului de servicii de sănătate român, susnumita Casă a găsit modalitatea adecvată de rezolvare a problemei, optând pentru neplata oricărei externări operată după ziua de 21 a lunii.

Introducerea concomitentă a cardurilor de sănătate va permite, în context, monitorizarea nesimțiților care, după ora 24 a nopții de 20, vor mai cuteza, sub pretexte frivole, cu mațele în mână, ochii pironiți nemișcați pe tavan sau batista plină de sânge, să agreseze homeostazia financiară a sistemului cu văicărelile lor de prost gust.

Ca să nu alarmez inutil oamenii, trebuie să mărturisesc că și în această perioadă a lunii se vor face internări, având în vedere duplicitatea medicilor români precum și apartenența lor la o castă ocultă, legată printr-un jurământ al unui francmason grec din antichitate. Singura diferență va fi, desigur, că aceste internări nu vor fi decontate de casă, după cum, de altfel nu au fost nici lunile trecute.

DumbandDumber

Nu sunt un apropiat al cercurilor de putere, dar încep să înțeleg din contextul actual că accederea în funcții de răspundere, cum ar fi cele de organizatori ai sistemului de sănătate sau de gânditori ai măsurilor de oprire a evaziunii prin registrele de bani personali din frizerii, se face în urma unor lobotomii ritualice la investitură, de care, din păcate, noi nu știm nimic.

Presupun că, dacă mi-aș lua un televizor cu plasmă performant, și dacă aș îngheța imaginile adecvate, aș putea recunoaște la toți acești oficial, undeva între frizură și frunțile înguste, găurile lăsate de trepan.Citiţi şi

Analizele medicale care ne sperie – nu înseamnă că suntem bolnavi, ci doar ușor mai “obosiți”

Adevărul e în altă parte

Unde sunt oamenii?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro