21. Lingurică

9 November 2014

Ras copy

Lingurică este om bun la toate. Știe să facă orice, să repare crăpături, să zugravească și să schimbe un bec. Talentul lui cel atât de ascuns încât nimeni nu l-a descoperit, este de șofer. Lingurică e românaș get–beget! E patriot din întâmplare. A auzit de Mihai Viteazu, Ștefan cel Mare și Vlad Dracul. Da’ atât, îi știe după nume și oleacă din vedere.

Atât de patriot, încât n-ar renunța la Bălana, Dacia lui, nici mort! E dragostea lui, o spală și lustruiește, îi și vorbește în intimitate. Îi e atât de dragă încât o “masează” pe la toate încheieturile cu vaselină. Cică face bine! O scoate la plimbare rar, cât să respire puțin și să-și mențină silueta, dar puțin, că tușește! Vi-l imaginați la volan? Încruntat de parcă naște un nou proiect Gaura neagră, ce îl detronează pe cel elvețian. Mâini țepene pe covrig, transpirat tot de efort și cu gesturi de față–spate ale gâtului, asociate cu sus–josul umerilor. Conduce încet, încercând să-și mențină echilibrul. Așază linia dintre două benzi exact pe centrul mașinii. Într-o zi unu i-a strigat: “Tataie, ține-o și mata pe o parte, nu pe centru! N-ai învățat pân’ la vârsta asta?” Indignat s-a plâns nevestii: “Să-mi zică MIE ăla ‘tataie’?” E dintre cei care, deși ajunși la 75 de ani, cu părul rămas alb, nu știu că-s bătrâni! Se cred tineri, așa cum caniche-ul meu de 15 kg crede că-i foarte mic și vrea să încapă în cele mai mici locuri.

Când nevasta, cu inima cât un purice, a îndrăznit să se urce în mașină, l-a auzit declarându-i inocent: “Nu știu ce-are mașina, nu merge frâna!” Era de-un calm ce a a speriat-o și mai tare. De parcă n-ar fi fost de ajuns, o întreabă la fel de inocent: “Mă, tu vezi mașina aia? Vine sau se duce?” Săraca, și-a retrăit viața-ntr-o secundă, cuvintele i-au pierit și se întreba în sine de ce merită o asemenea soartă.

 Autor: Gina Bratu

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

Scrisorile de odinioară

După douăj’ de ani

Dragostea trăită pe drumuri

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Io-Ea / 11 November 2014 22:26

    Mi-a placut mult! Frumos.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro