22 iulie 2020 – cronica știrilor pozitive

22 July 2020

1. Donald Trump le-a cerut americanilor să dea dovadă de patriotism și să poarte măști, deoarece “au efect”. (BBC)

2. Un bebeluș născut prematur în cea mai mare maternitate de Lima (Peru), cântărind doar 580 de grame la naștere, s-a vindecat de coronavirus după o lună în terapie intensivă. (G4Media)

3. Două județe, Giurgiu și Harghita, nu au raportat nici un caz nou de infectare cu noul coronavirus ieri. Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Călărași, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Tulcea și Vâlcea au raportat un număr de până în 10 cazuri.

4. Este normal ca primii anticorpi produși împotriva Covid-19 să dispară la câteva zile de la infectare. Celulele B produc imediat după infectare foarte mulți anticorpi, cei care atacă infecția și dispar. Al doilea set de Celule B produc anticorpii care rezistă în timp și apar atunci când organismul este din nou infectat. (Link)

5. Vaccinul pentru Covid-19 al Universităţii Oxford ar putea fi disponibil de la sfârşitul anului 2020, dar nu este o certitudine, a declarat marţi principalul dezvoltator al vaccinului, Sarah Gilbert. (News.ro)

6. Ministerul Sănătății din Japonia a aprobat dexamethasone, un steroid ieftin și disponibil, ca tratament pentru pacienții cu Covid-19. (Reuters)

Citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară. 


Fotografia dimineții – Grauri zburând în dreptul soarelui la Frankfurt. Michael Probst/AP.Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro