25.Robul lui Dumnezeu – necunoscut!

10 November 2014

Ras copy

Prin umilințe mai mici sau mai mari pe la diverse ghișee și instituții cu miros și mentalitate de mucegai am trecut și eu, ca tot românul. Dintre toate, cea mai tare întîmplare s-a petrecut în ziua nunții.

După cum bine știu toți proaspeții însurăței, înainte să te legi pe vecie, ai de făcut un dosar. Cu șină, evident. Măi oameni buni, dacă n-au verificat madamele cu permanent pe cap și vid în el, de douăj’de ori cifrele din CNP și rezultatele analizelor, n-au făcut nimic. Dacă mai așteptam mult, rămâneam concubini forevăr. Găseau ăștia, de abia le dă barba zilele astea, două cadavre cu mâinile încleștate pe dosarul cu șină întru veșnică așteptare la starea civilă. Pe placa funerară ar fi scris: “Cuplu decedat pentru că a lipsit ștampila de pe cerere”.

După verificările intense, s-au apucat de întocmit certificatul de căsătorie. De semnat, am semnat amândoi ca primarii. Când stau să mă gândesc că putea să scrie acolo că-mi donez corpul viu pentru experimente dubioase în beci la Cantacuzino, mă ia cu brr… În fine, am zis da, am semnat și ne-am îndreptat către biserică. Și aici minune dumnezeiască. Ne punem coroanele vieții pe cap, aflu că trebuie să fiu supusă bărbatului, mă strâmb și mă pregătesc de poezie. În schimb urmează dialogul de mai jos:

-Se cunună roaba lui Dumnezeu Iulia cu robul lui Dumnezeu Ștefan.

-Ahm… Părinte, e Stelian.

-Hmm, ia uitați aici certificatul. E Ștefan.

-Ups!

Șoc și groază. I-am dat înainte (fără tupeu) și asta a fost. A doua zi ne-au înlocuit hârtia fără scuze sau alte minuni de soiul ăsta. În schimb, nu voi uita niciodată că, pentru o magnifică zi din viața mea, poate cea mai frumoasă dintre ele, am fost soția lui Ștefan.

Autor: Iulia Nicolaie

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

De ce se termină relațiile intime

O femeie căsătorită are încă dreptul la fericire

Să-i spun?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,225 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro