26 august 2020 – cronica știrilor pozitive

26 August 2020

1. Cele mai recente date săptămânale publicate marți de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată o încetinire a răspândirii epidemiei de Covid-19 în majoritatea regiunilor, mai ales pe continentul american. (Link)

2. Poliovirusul sălbatic, mai cunoscut sub numele de poliomielită, a fost marţi oficial declarat “eradicat” pe continentul african de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după patru ani consecutiv fără cazuri declarate şi eforturi masive de vaccinare a copiilor. (News.ro)

3. Laboratorul farmaceutic britanic AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin împotriva covid-19, a anunţat marţi că a lansat teste în faza 1 cu privire la un medicament care să permită prevenirea şi tratarea covid-19. (News.ro)

4. Creditarea a continuat redresarea în iulie după evoluția slabă din primăvară. Împrumuturile de consum au avut cea mai bună lună de la declanșarea pandemiei, însă de departe cea mai bună evoluție a fost în cazul împrumuturilor pentru companii, unde soldul a avansat cu circa 1 miliard de lei într-o lună. (Profit.ro)

5. Proiecțiile de filme au revenit pentru prima dată în acest weekend în sălile de cinema din Statele Unite, odată cu redeschiderea cinematografelor administrate de marii operatori AMC și Regal. (Profit.ro)

Citiți celelalte 18 știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară. 

Fotografia dimineții vine din Minsk, Belarus, unde continuă protestele împotriva președintelui Lukasenko. Valery Sharifulin/Tass.Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro