30 iunie 2020 – cronica știrilor pozitive

30 June 2020

1. 1521 de pacienți infectați cu noul virus au fost declarați vindecați în România în ultimele 5 zile. Este cel mai mare număr, ca medie pe 5 zile, din ultimele 45 de zile.

2. Armata chineză a autorizat folosirea în rândul trupelor a unui vaccin împotriva Covid-19, conceput de către un institut de cercetare militar şi o companie farmaceutică, a anunţat luni întreprinderea. Este primul vaccin din lume împotriva Covid-19 care primește autorizarea. (News.ro)

3. Plăţile online cu carduri Visa în România au crescut cu peste 50% în aprilie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care sectorul comerţului electronic în România a înregistrat un avânt puternic după izbucnirea pandemiei de Covid-19, a anunţat luni compania. (News.ro)

4. Investițiile nete concretizate în lucrări de construcții noi au însumat, în primul trimestru al acestui an, 9,847 miliarde lei (53,4% din total investiții), fiind în creștere cu 20,3% față de perioada similară din 2019. (Profit.ro)

5. Cinci universități din România apar în ultima ediție a topului ”World University Rankings by Subject”. Universitatea București ocupă prima poziție la nivel național pentru domeniul Științe naturale, în timp ce Univestitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este prima în domeniul Științe tehnice. Mai apar în clasament Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Universitatea de Medicină din Târgu Mureș. (Profit.ro)

6. Domino’s Pizza a testat livrarea cu drona pe o plajă din Olanda. Compania americană vrea să folosească dronele pentru a face livrări în zonele greu accesibile sau pe apă. (TheNextWeb)

Citiți restul știrilor pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții – O fetiță se uită la eclipsa parțială de soare în timp ce afla în Mahanakhon Skywalk din Bangkok. Athit Perawongmetha / Reuters



Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro