4 septembrie 2020 – cronica È™tirilor pozitive

4 September 2020

1. România a avut, în iulie, alături de Portugalia, cea mai mare creștere lunară a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană, 3,9%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat. (Profit.ro)

2. Rata deceselor cauzate de Covid-19, pe cazurile închise, la nivel global, a scăzut de la 5% la 4%.

3. Numărul americanilor spitalizați cu Covid-19 a scăzut sub 35.000 pentru prima oară în ultimele două luni. (FT)

4. Un nou studiu realizat de Universitatea din Chicago pe 4314 de pacienți arată că persoanele cu deficiențe de vitamina D sunt cu 77% mai predispuse să se îmbolnăvească de Covid-19 decât cei care au o prezență normală a acestei vitamine. (Link)

5. Sorana Cîrstea, locul 77 WTA, s-a calificat în turul trei la US Open, trecând de favorita 9, britanica Johanna Konta. Românca s-a impus cu scorul de 2-6, 7-6 (5), 6-4, în două ore şi 49 de minute.

6. Guvernul va acorda un voucher în valoare de 300 lei fiecărui copil care se legitimează pentru prima dată la un club sportiv. Măsura a fost aprobată prin ordonanță de urgență de Executiv și urmărește sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. (Profit.ro)

7. Femeile din SUA au început să fie plătite la nivelul bărbaților, în special pentru locurile de muncă nou înființate. Conform unui index care măsoară câștigurile pentru locurile de muncă noi, femeile au primit, în iulie, 96% din veniturile bărbaților. (Bloomberg)

Citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară. 

Fotografia dimineÈ›ii – EdiÈ›ia din septembrie a revistei Vogue din Coreea de Sud a publicat pictoriale cu opt doamne având vârste între 93 È™i 106 ani, “frumoase ca niÈ™te flori”.



Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica È™tirilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica È™tirilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro