5 iulie 2020, ora 7:44, Lună Plină în Capricorn – culegem ce am semănat

4 July 2020

Eclipsele sunt despre soartă. Ele varsă niște adevăruri asupra noastră, ne corectează traiectoria destinului, ne arată calea adevărată, ne răsplătesc, dar ne și pedepsesc.

O Eclipsa de Lună este de fapt o Lună Plină ce binecuvântează prin daruri sau constrânge prin fel de fel de întorsături sortite. Emoțiile sunt sporite, ceva vine în lumină în acest moment și dacă vom fi atenți la aceste emoții ale noastre cu siguranță ne putem da seama ce trebuie să modificăm, să eliminăm sau să adăugăm vieții noastre pentru a fi în acord cu legile divine.

În ziua de 5 iulie 2020, ora 7:44, ora României, se formează o Eclipsa parțială de Lună în Capricorn, adică Luna în Capricorn gradul 13:38 este în opoziție cu Soarele în Rac gradul 13:38 în apropierea Nodurilor Lunare – Nodul Sud în Săgetător gradul 29:08 în opoziție cu Nodul Nord în Gemeni  gradul 29:08. Este o eclipsa de Luna asociată cu Nodul Sud al Lunii iar evenimentele sortite, karmice, nu pot fi evitate. Nodul Sud reprezintă în primul rând rănile nerezolvate, tragediile, limitările și eșecurile din trecut, care ar putea interfera cu capacitatea noastră de a îndeplini contractul sufletului nostru în această viață. Chiar și  “lucrurile bune” conținute de Nodul Sud pot fi obositoare și prea familiare. Eclipsa asociată cu Nodul Sud are o influență saturniană și accentuează locurile în care trebuie să facem anumite compromisuri, dacă dorim ascensiunea către spiritualitate, indică întâlnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viață lipsit de răzbunări personale, de furii reprimate, de resentimente care blochează capacitatea de a privi alte orizonturi și de a trăi în seninătate.

(…)

Mesajul “culegem ce am semănat“ al Eclipsei de Lună în Capricorn este dublat de Saturn retrograd în Capricorn -guvernatorul acestui moment cosmic. Cu Saturn, înțelegem că liberul arbitru este praf în ochi și cronometrul cosmic face legea aici pe pământ.

Rolul lui Saturn în acest moment este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor începute în trecut (Saturn retrograd) care sunt luminate și trebuie rezolvate în acord deplin cu definițiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplină, tenacitate, cu răbdare. Fără Saturn, viață ar fi “fără limite, fără standarde, control, structură“, deci viața ar fi un haos. Unde își face apariția Saturn în viață noastră, totul este încetinit, înghețat (uneori bine congelat), obligându-ne să vedem realitatea, să ținem cont de ea și de limitele noastre. Acum, Saturn retrograd în Capricorn aduce în prim plan lucrurile ascunse, ignorarea unor reguli și angajamente. Plățile accentuate de Saturn retrograd în Capricorn țin de greșelile făcute în relațiile sociale și politice, funcții înalte, neînțelegerea faptului că putere unei funcții trebuie pusă în slujba oamenilor în mod altruist, lipsa modestiei, beția puterii, orgolii nemăsurate, încălcarea jurămintelor, promisiunilor,

Trecutul devine un film în reluare, dar încetinit, arătându-ne unde ne-am abătut de la reguli, lege, moralitate, responsabilități, unde am devenit extrem de critici și judecători ai muncii celuilalt, unde ne-am făcut rău singuri prin gândirea negativă, prin jignirea celuilalt, prin lupte fără un plan bine stabilit, prin haosul propagat.

(…)

Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate în viața noastră ies la lumină, sunt dezvăluite. Eclipsele de Lună fac lumină în problemele emoționale din viața noastră, emoțiile intense asociate cu acest moment de eclipsă pot acționa ca un ceas deșteptător, în special pentru cei născuți în jurul datei de 5 iulie, ianuarie, aprilie, octombrie (Rac, Capricorn, Berbec, Balanță).

Cum semnul Capricornului guvernează genunchii, această Eclipsă ne poate îngenunchea, arătându-ne că viața trebuie tratată cu umilință, recunoștință, iertare, smerenie, flexibilitate.

O atitudine calmă este esențială în preajma acestei eclipse. Să practicăm răbdarea cu ceilalți, dar și cu noi.

Sursa, aici. Mulțumim, Adriana Tudosă!Citiţi şi

Luna Plină în Pești din 10 septembrie 2022 – trei zile de energie maximă

„Ana are mere. Mama Anei este rea. Ana nu este iubită”.

Multă nefericire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro