5 sfaturi pentru a opri lenjeria de pat să alunece de pe saltea

25 February 2021

Unii oameni țin foarte mult să aibă patul foarte bine făcut, considerând că acest lucru este important pentru a avea un somn de calitate și, într-adevăr, așa este. Dacă lenjeria de pat nu este bine întinsă sau alunecă de pe saltea atunci starea de relaxare poate fi afectată prin disconfortul creat de cutele acesteia.

Principalele 5 sfaturi pentru a opri lenjeria de pat să alunece de pe saltea:

1. Dimensiunea lenjeriei de pat trebuie să fie adecvată cu mărimea saltelei

Când se cumpără lenjeria de pat se ține cont de dimensiunile ei și ale saltelei. Dacă se ia o dimensiune greșită, atunci este posibil ca aceasta să fie prea mică, sau prea mare și să alunece de pe colțurile saltelei.

Lenjeria trebuie analizată cu atenție, să aibă dimensiunile potrivite. În caz contrar ea poate fi prea lată sau prea îngustă. De regulă se ține cont de tipul de saltea sau de pat:

  • Dacă este un pat pentru o persoană, se poate alege un cearceaf de 90 x 200 cm, 120 x 200 cm sau 140 x 200 cm. Mărimea adecvată pentru cearceaful de pilotă este 140 x 200 cm sau 150 x 200 cm.
  • Pentru un pat de două persoane, se poate opta pentru o lenjerie de pat cu cearceaf de 160 x 200 cm, 180 x 200 cm sau 200 x 200 cm. Mărimea adecvată pentru cearceaful de pilotă este 180 x 200 cm sau 200 x 200cm.
  • În cazul unui pat matrimonial, lenjeria trebuie să aibă 260 x 240 cm sau 280 x 260 cm. Mărimea adecvată pentru cearceaful de pilotă este 200 x 220 cm sau 220 x 240 cm.
  • Fețele de pernă pot avea dimensiuni standard de 50 x 70 cm sau 70 x 70 cm.

2. Folosirea husei pentru saltea

Husa de pat trebuie să fie din bumbac și să cuprindă în mod corespunzător salteaua. În plus, ar fi grozav să aibă și un design atractiv, în culori vesele. Dacă lenjeria de pat se așază peste husa de pat, riscul ca ea să alunece este mai mic.

Husa de pat are și un rol important, acela de a proteja salteaua de pat de praf sau murdărie. Dacă salteaua se pătează, va fi mai greu de curățat comparativ cu husa de pat, care se spală rapid la mașina automată.

3. Fixarea cearceafului

O modalitate bună, pentru a împiedica cearceaful să alunece de pe pat, este fixarea lui cu așa numitele curele elastice reglabile sau bretele de pat, ce sunt proiectate în scopul de a fixa colțurile lenjeriei de pat. În acest fel cearceaful va fi menținut întins pe tot parcursul nopții.

4. Tehnica “colțurile spitalului”

Pentru a avea un pat bine făcut se poate aplica tehnica “colțurile spitalului” care nu este dificil de învățat. Pur și simplu se pun marginile cearceafului sub saltea, urmând câțiva pași. Această tehnică se aplică și în anumite hoteluri de lux din România, dar și în hoteluri din alte țări ale lumii.

5. Alți factori de care se ține cont în alegerea lenjeriei de pat

Pentru a găsi lenjeria potrivită pentru pat se ține cont de o serie de factori, cum ar fi calitatea materialelor, tipul acestora, dimensiunea patului, imprimeu, design, modul de întreținere, preț și altele. De exemplu, tipul materialului este foarte important. Pentru a avea o lenjerie de pat care să nu alunece de pe saltea, se poate alege una din bumbac 100%, în loc de una din satin sau din mătase.

Astfel de aspecte se pot observa imediat la gama de așternuturi de pe CumparaMisim.ro care îndeplinesc funcțiile, pe care tocmai le-am menționat. Există diferite tipuri de așternuturi în care puteți dormi mai confortabil, care sunt din materiale din fibre naturale.Citiţi şi

Ce păstrăm din garderoba acestui sezon pentru vara viitoare

Şase lucruri care merită toţi banii

The Catchy Christmas List 2018 sau lucrurile care contează

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro