7 septembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

7 September 2020

1. Suedia a testat aleator 2500 de persoane și nici una nu a ieșit pozitiv la Covid-19, ceea ce înseamnă că persoanele asimptomatice nu mai răspândesc virusul în comunitate. (Link)

2. Numărul pacienților declarați vindecați, la nivel global, a depășit 19 milioane.

3. Sezonul gripal din emisfera sudică, unde e iarnă când în emisfera nordică e vară, i-a luat prin surprindere pe specialiști. Circulația virusului gripal s-a dovedit a fi de 500 de ori mai mică decât în anii trecuți. O posibilă explicație, spune Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este că măsurile luate la nivel global împotriva noului coronavirus au dus și la limitarea răspândirii gripei. (Link)

4. Banca Comercială Română a revizuit în sus prognoza de creștere economică pentru 2022-2024 cu 1,2 – 1,4 puncte procentuale, ca urmare a efectelor benefice așteptate din planul european de recuperare. Fondurile europene vor reprezenta, în medie, circa 2,4% din produsul intern brut în fiecare an în următorul deceniu. România ar urma să primească granturi de până la circa 63 de miliarde de euro în perioada 2021-2027 din bugetul multianual și pachetul de relansare economică. Economiștii BCR se așteaptă la o creștere economică de 3,7%, 4,7% și respectiv 5,3% în 2022-2024. (Profit.ro)

5. Epidemia de coronavirus a provocat închiderea a doar 12 școli în Franța continentală, a declarat ministrul educației, Jean-Michel Blanquer. Este un număr mic, ținând cont că în total sunt aproape 60.000 de școli. (Hotnews.ro)

6. Romanul ”Dimineaţă pierdută” al Gabrielei Adameșteanu se află pe lista recomandărilor de lectură pentru această vară făcute de Consiliul European. (Dilema Veche)

Citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții – Copii palestinieni răcorindu-se într-un canal de irigații. Ahmad Gharabli / AFP / GettyCitiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro