Dacă erai prin căutări pe net, iar drumul te-a dus către parfumuri de damă sau parfum de bărbați, e timpul să afli mai multe. Poate chiar să începi un hobby nou care te ajută să te relaxezi din plin. Ce zici dacă ai încerca să îți faci un parfum propriu? Este un mod în care îți poți descoperi personalitatea ascunsă în esențe tari și sticluțe mici. Tot ce trebuie să faci este să mergi la un plafar sau într-un magazin specializat și să îți alegi aromele care te încântă cel mai tare. Apoi, arta parfumurilor își va dezvălui secretele pentru tine.
Hai să vorbim un pic despre notele parfumurilor. Acestea pot proveni din diferite surse, cum ar fi plante, flori, fructe, condimente și sunt împărțite în trei categorii principale:
Note de vârf: Sunt primele arome pe care le simți după aplicarea parfumului. Ele sunt ușor volatile și au rolul de a face prima impresie a produsului. De obicei sunt arome proaspete de citrice, bergamotă sau lămâie.
Note de mijloc: Sunt cele care apar după evaporarea celor de vârf și alcătuiesc caracterului parfumului. Aici, avem de-a face cu arome complexe și adesea florale sau condimentate, cum ar fi trandafirul, lavanda sau scorțișoara.
Note de bază: Sunt cele pe care le simți ore bune mai târziu. Ele rămân mult după ce notele de mijloc și de vârf s-au evaporat și sunt cele mai stabile arome ale parfumului. Datorită lor, se creează fundalul și adâncimea parfumului și sunt adesea note lemnoase, de vanilie sau de mosc.
Cum îți faci propriul parfum?
Înainte să începi aventura, poți face o cercetare, uitându-te pe net în categoriile de parfum de damă, pentru a vedea care sunt combinațiile disponibile pe piață.
Atunci când îți creezi propriul parfum de damă, începe cu notele de bază, ce includ arome lemnoase (cum ar fi cedru, santal sau vetiver) sau arome orientale (precum vanilie și ambra). Adaugă treptat uleiurile esențiale care reprezintă aceste note, începând cu cantități mici. Nu uita că notele de bază sunt cele mai stabile și persistente și vor fi cele care vor oferi caracterul și adâncimea parfumului tău.
Parfumurile de barbati, dar si cele de dama, se schimbă în timp, pe măsură ce notele se dezvoltă și se îmbină pe piele. Aplică parfumul pe încheietura mâinii și lasă-l să se aerisească timp de câteva ore. Astfel, vei putea observa cum notele de bază influențează aroma parfumului tău pe parcursul zilei.
Notele de mijloc sunt adesea arome florale, condimentate sau fructate. Aici, aromele au rolul de a adăuga profunzime și trebuie să se îmbine armonios cu celelalte componente ale parfumului, inclusiv cu notele de vârf și cele de bază. Acum este timpul să experimentezi cu diferite proporții pentru a găsi echilibrul perfect.
După ce ai creat compoziția cu notele de mijloc, aplică parfumul pe piele și observă cum se dezvoltă în timp. Notele de mijloc pot interacționa diferit cu chimia pielii tale, așa că asigură-te că îți place cum evoluează pe parcursul zilei.
Notele de vârf ale unui parfum sunt primele arome pe care le simți imediat după aplicare. Acestea se evaporă rapid, dar joacă un rol esențial în a te face să te îndrăgostești la prima pulverizare. Te poți juca aici cu arome proaspete, citrice, verzi sau chiar condimentate.
Aromele de lămâie, bergamotă, mentă sau piper roz sunt adesea folosite pentru a adăuga prospețime.
Deoarece notele de vârf sunt efemere, adaugă-le în compoziție în cantități mai mari decât notele de mijloc sau de bază. De asemenea, poți să le adaptezi în funcție de sezon sau eveniment. Alege arome mai ușoare și proaspete pentru primăvară și vară, sau note mai calde și condimentate pentru sezonul rece.
Acestea fiind spuse, ești mai aproape ca oricând să îți faci propriul parfum de damă. Cu ceva practică, îl poți crea pe cel care te reprezintă și care va fi remarcat de oamenii din jurul tău. Nu uita: începe cu note de vârf memorabile, care deschid drumul către notele de mijloc și pune profunzime prin cele de bază, ce alcătuiesc sufletul parfumului tău.
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.