Am făcut o căruță de alegeri proaste în viața mea

23 May 2019

Sunt pe balcon, stau pe scaun și mă uit în sus.

Cerul în seara asta este de un albastru deschis. Câțiva nori albi și pufoși îl deranjează, dar nu-i bai. Două rândunici nu-și dau pace, se aleargă zgomotos, iar un guguștiuc în depărtare pare să le certe. Vecina de jos cred că și-a spălat părul, am simțit miros de șampon.

Știi, cred că dacă descompui viața într-o infinitate de momente și momentele într-o altă infinitate de fragmente și le iei separat să le analizezi, fiecare îți aduce câte un dram de fericire. Am făcut o căruță de alegeri proaste în viața mea, multe tare, încă mai fac. Sunt frustrată, demotivată, leneșă și stau pe scaun pe balcon uitându-mă în sus.

Nu reușesc să gândesc, nu reușesc să mă gândesc la ceva, la cum aș putea-o lua pe o stradă sau pe alta. Nu știu ce vreau, nu vreau nimic, dar vreau totul. Și nu pot gândi! Nu reușesc!

Citiţi şi Trăim vremuri grele, vremuri de internet, de prieteni virtuali, de hateri

O perdea flutură în bătaia vântului și îmi dă senzația de continuitate. Orice s-ar întâmpla sau ai simți, perdeaua aia o să continue să fluture. Mașina de spălat de pe balconul de la etajul doi spală niște rufe albe. Nu contează ce simți sau gândești, mașina de spălat își duce programul la bun sfârșit.

Cum poți să fii așa neîmplinit și așa de imobil? Cum poți să petreci o zi întreagă înecat în gânduri şi deziluzii și să nu poți decide? Ceva, orice. Cum pot fi atât de anesteziată pe dinăuntru și, cu toate astea, să simt un val de liniște când privesc albastrul cerului și cântecul păsărelelor?

Poți, oare, fi atât de dual?

Am o capacitate înnăscută de a fi bântuită de semne de întrebare. Mă aleargă și mă domină, mă răvășesc. Și atunci de ce nu pot să gândesc? Oare și mintea mi-e anesteziată?

Se întunecă, miroase a plăcintă cu mere, un avion se îndreaptă spre aeroport să aterizeze.

Totul e relativ.

Guest post by Andreea Radu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Un nou început

Cântecul de lebădă al lui Navalnîi?

Oricine ar spune că trăim în păcat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. axelle / 23 May 2019 15:10

  Daca nu reuseti sa gandesti,ia o pauza!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro