Andie MacDowell, 64: “Vreau să fiu unde sunt și să arăt de vârsta mea”

25 July 2022

Decizia actriței Andie MacDowell (64) de a nu-și mai vopsi părul (a fost ani de zile imaginea vopselelor L’Oreal, dacă vă amintiți) a făcut valuri (așa cum e și părul ei :)) în lumea largă. Avea 62 de ani (am scris aici despre alegerile femeilor legate de podoaba capilară) era pandemie, izolare, îi crescuseră rădăcinile, fiicele ei i-au spus că arată trăsnet și ea a decis să fie o vulpe argintie. A apărut anul trecut la Cannes cu o cascadă de bucle sare și piper. O înfățișare naturală de care este foarte mândră. Îi corectează pe cei care se referă la nunață ca fiind gri. Preferă argintiu. 🙂

“Mă simt mai confortabil acum.”

(cine a renunțat la vopsit înțelege 🙂 totul devine mai simplu, un șampon bun și o masca de par potrivită și părul e sănătos și arătos! probabil că se simte la fel de confortabil ca un bărbat care a renunțat să se mai bărbierească și a scăpat de iritatia pielii de după…)

De curând, a dat un interviu pentru The Times , din care am extras câteva răspunsuri pe care le-am considerat relevante și pentru noi. 🙂

După ce a jucat în câteva dintre cele mai populare filme ale anilor ’80 și ’90 – Patru nunți și o înmormântare, Sex, Lies and Videotape, Ziua cârtiței, Green Card-, Andie MacDowell s-a retras din luminile reflectoarelor. În 2021 s-a întors, în aplauze pentru jocul ei excepțional (sper că ați văzut-o în serialul Netflix “Maid”, în care joacă alături de una din fiicele ei, Margaret Qualley. Dacă nu, e musai.), dar și pentru felul în care și-a acceptat și îmbrățișat vârsta.

în stânga, 1994, în dreapta, 1993

2021, alături de fiica ei, într-un rol care i-a adus o nominalizare la un premiu Golden Globe (unii spun că a fost cel mai bun rol al ei).

Când a decis să nu se mai vopsească, a fost sfătuită să n-o facă. I s-a spus că nu e încă timpul, dar Andie chiar a vrut să fie unde era și să-și arate anii.

Când a fost adus în discuție subiectul întâlnirilor amoroase după 60 de ani și a venit întrebarea “ești pe vreo aplicație de dating?“, Andie a răspuns așa:

“O, nu. Nu intru pe o aplicație. Asta nu se va întâmpla. Prietenii mă încurajează să fiu în relații, dar le-am răspuns – ce contează cu adevărat pentru mine acum sunt prieteniile”.

Cum e acum cu atenția pe care ți-o acordă bărbații? “E mai bine. Arătam eu mai tânără și mai acceptabilă înainte, dar vreau să fiu apreciată pentru unde sunt, pentru vârsta mea. Și răspunsul bărbaților a fost “arăți minunat”.

Și încă ceva care mi-a plăcut: “Motivul pentru care suntem cu adevărat aici sunt relațiile. Nu e despre succes. Nu e despre bani. Nu e despre lucruri superficiale. Singurul motiv pentru care chiar suntem aici este să fim împreună cu alți oameni.”

Nu e frumos? Nu e inspirațional? 🙂

***

Vă invit să citiți și

Bătrânețea începe după 70 de ani!

ca să înțelegeți mai bine cum și nu unde ne situăm pe axa timpului 🙂Citiţi şi

Fiecare pas contează

Pe tine te motivează Nicole Kidman să te apuci de sală?

Trei motive pentru care sunt tot mai mulți bărbați singuri pe termen lung

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro