Andie MacDowell, 64: “Vreau să fiu unde sunt și să arăt de vârsta mea”

25 July 2022

Decizia actriței Andie MacDowell (64) de a nu-și mai vopsi părul (a fost ani de zile imaginea vopselelor L’Oreal, dacă vă amintiți) a făcut valuri (așa cum e și părul ei :)) în lumea largă. Avea 62 de ani (am scris aici despre alegerile femeilor legate de podoaba capilară) era pandemie, izolare, îi crescuseră rădăcinile, fiicele ei i-au spus că arată trăsnet și ea a decis să fie o vulpe argintie. A apărut anul trecut la Cannes cu o cascadă de bucle sare și piper. O înfățișare naturală de care este foarte mândră. Îi corectează pe cei care se referă la nunață ca fiind gri. Preferă argintiu. 🙂

“Mă simt mai confortabil acum.”

(cine a renunțat la vopsit înțelege 🙂 totul devine mai simplu, un șampon bun și o masca de par potrivită și părul e sănătos și arătos! probabil că se simte la fel de confortabil ca un bărbat care a renunțat să se mai bărbierească și a scăpat de iritatia pielii de după…)

De curând, a dat un interviu pentru The Times , din care am extras câteva răspunsuri pe care le-am considerat relevante și pentru noi. 🙂

După ce a jucat în câteva dintre cele mai populare filme ale anilor ’80 și ’90 – Patru nunți și o înmormântare, Sex, Lies and Videotape, Ziua cârtiței, Green Card-, Andie MacDowell s-a retras din luminile reflectoarelor. În 2021 s-a întors, în aplauze pentru jocul ei excepțional (sper că ați văzut-o în serialul Netflix “Maid”, în care joacă alături de una din fiicele ei, Margaret Qualley. Dacă nu, e musai.), dar și pentru felul în care și-a acceptat și îmbrățișat vârsta.

în stânga, 1994, în dreapta, 1993

2021, alături de fiica ei, într-un rol care i-a adus o nominalizare la un premiu Golden Globe (unii spun că a fost cel mai bun rol al ei).

Când a decis să nu se mai vopsească, a fost sfătuită să n-o facă. I s-a spus că nu e încă timpul, dar Andie chiar a vrut să fie unde era și să-și arate anii.

Când a fost adus în discuție subiectul întâlnirilor amoroase după 60 de ani și a venit întrebarea “ești pe vreo aplicație de dating?“, Andie a răspuns așa:

“O, nu. Nu intru pe o aplicație. Asta nu se va întâmpla. Prietenii mă încurajează să fiu în relații, dar le-am răspuns – ce contează cu adevărat pentru mine acum sunt prieteniile”.

Cum e acum cu atenția pe care ți-o acordă bărbații? “E mai bine. Arătam eu mai tânără și mai acceptabilă înainte, dar vreau să fiu apreciată pentru unde sunt, pentru vârsta mea. Și răspunsul bărbaților a fost “arăți minunat”.

Și încă ceva care mi-a plăcut: “Motivul pentru care suntem cu adevărat aici sunt relațiile. Nu e despre succes. Nu e despre bani. Nu e despre lucruri superficiale. Singurul motiv pentru care chiar suntem aici este să fim împreună cu alți oameni.”

Nu e frumos? Nu e inspirațional? 🙂

***

Vă invit să citiți și

Bătrânețea începe după 70 de ani!

ca să înțelegeți mai bine cum și nu unde ne situăm pe axa timpului 🙂Citiţi şi

Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

Cum am ajuns noi aici?

“Am curățat mai multe toalete decât voi toți împreună și unele dintre ele erau … Pur și simplu nu pot să uit. Asta e viața.” Jensen Huang

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro