Între acceptarea părului alb și bretonul care întinerește

12 August 2021

Anul acesta, la Cannes, după pauza de un an impusă de pandemie, unele actrițe au surprins lumea cu alegerile lor legate de culoare părului. În general, pentru o asemenea ocazie, mai ales după o ediție anulată, ceea ce înseamnă practic o revedere după doi ani, una dintre cele mai importante preocupări este să ascunzi orice mic semn lăsat de trecerea timpului. Numai că în pandemie, multe actrițe au renunțat la a se mai vopsi. Iar la Cannes unele chiar s-au mândrit că sunt niște vulpi argintii.

Jodie Foster, Cannes 2021, cu fire albe la vedere, care îi încadrau firesc figura. 

Andie McDowell, de o viață imagine vopselelor de păr L’Oreal, a apărut cu o cascadă de bucle sare și piper.

sau cu o elegantă coadă de cal.

Andie MacDowell, Cannes 2021

La 62 de ani, în perioada în care lumea a fost în carantină, Andie a ales să renunțe la a-și mai vopsi părul. Îi crescuseră rădăcinile, fiicele ei i-au spus că arată trăsnet și ea a decis să fie o vulpe argintie. O înfățișare naturală post-pandemie de care este foarte mândră. Îi corectează pe cei care se referă la nunață ca fiind gri. Preferă argintiu. 🙂

Și Sharon Osbourne, Kevin Hart, Sarah Silverman sau Hilarie Burton au ales să-și lase părul nevopsit în carantină. În semn de solidaritate cu toți cei care sufereau, dar și pentru că au decis să îmbătrânească cu grație într-o lume atât de obsedată de tinerețe.

Dame Helen Mirren, Cannes 2021

Cât despre Helen Mirren, nicio surpriză – cu părul alb splendid strâns într-un coc lejer, eleganță a fost din nou numele ei.

În cealaltă tabără, vedetele care continuă să se vopsească și, în plus, adoptă bretonul franțuzesc care are nu doar un farmec minunat, dacă e bine executat, dar mai ascunde din cutele frunții. Mereu ușor de purtat, mereu “iconic” – cu atâtea frumuseți care l-au adoptat cu grație – popularitatea i-a crescut constant de-a lungul timpului.

Françoise Hardy,  martie 1969, Paris foto: Giancarlo Botti 

Jane Birkin, 1965, foto: Eric Swayne

Brigitte Bardot, 1965, foto: Ralph Crane 

Cea mai mare ca vârstă fată Bond și-a tăiat breton în 2018. Pentru că părul lung arată grozav cu un breton franțuzesc. 🙂

Monica Bellucci, în 2018, la 53 de ani 

2020

Acum, despre breton, franțuzesc sau nu. E o alegere care odată făcută te obligă fie la întreținere permanentă, fie, dacă nu ești mulțumită cu el, la răbdare până ajunge părul la lungimea de dinainte. Mie mi se întâmplă cam așa: mă pocnește o irepresibilă nevoie de schimbare cam o dată la patru ani și vreau breton. Coafeza deja știe. Următorii patru ani voi aștepta cu mare nerăbdare să-mi crească la loc părul. Se pare că asta face parte dintr-un ciclu al vieții cu păr lung. 🙂 Dar poate că revine așa de des și pentru ideea de libertate și mai puțin pentru că te-ar întineri cu câțiva ani. E un fapt cert că tot mai multe femei de 50+ cer breton. Poate și pentru că pot scuti astfel injecțiile cu botox pentru netezirea frunții? (majoritatea femeilor care poartă breton nu se injectează pe frunte)

Lăsând gluma la o parte, dacă e tăiat cu știință, un breton poate pune în valoare pomeții, linia gurii, poate chiar mări ochii. Bretonul tuns mai scurt în centru ține mai mult timp între tunsori. Un breton tăiat pe drept va “ataca” în același timp sprâncenele, acoperindu-le. Tunsul vârfurilor se face la 6 săptămâni și întreținerea lui e gratuită.

La bune alegeri, orice ați decide legat de părul vostru. 🙂Citiţi şi

Educație pentru succes

Mami, îți mulțumim că ne-ai luat din Ucraina!

„A trecut! Și eu am contribuit puțin!“

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro