Anul ăsta se dă mai mult Crăciun

21 November 2016

A început într-o oarecare zi de joi a lunii noiembrie. Străzile deja împodobite, bradul cel mare tronând mândru în piaţa publică, iar magazinele revărsând urări şi oferte, prin intermediul unei prea timpurii atmosfere de sărbătoare, a unor prea multe decoraţiuni, a prea mulţi Moşi Crăciuni şi al unui exces de „magie”. Azi e luni şi Crăciunul ăsta de noiembrie nu s-a încheiat. Dimpotrivă, continuă şi pe internet, reţelele de socializare sunt luate cu asalt de reclame tipice, mai vechi sau nou-nouţe, pregătite pentru acest Crăciun, deja livrate publicului. Reclame lacrimogene, sensibile, creative, realizate cu migală şi cheltuieli imense, uneori prin inspiraţie inclusiv de la concurenţă (camionul Pepsi cu margini luminoase roz de anul ăsta, wtf?).

craciun

Deja mi-e greaţă de infinita combinaţie în scop pur comercial a culorilor alb şi roşu întinse ca o plagă peste tot acest fals Crăciun de toamnă târzie. Cu excepţia celor care au propriile versiuni de Moşi Crăciuni, îmbrăcaţi în verde, albastru sau galben, la fel de greţoşi şi ei.

Desigur, în spatele acestui tam-tam festiv nu stă nimic din semnificaţia Crăciunului în sine (sunt „creştini” care cred că de Crăciun sărbătorim „învierea lui Hristos, parcă”), aşa cum nu prea mai stă nici măcar în zilele adevăratului Crăciun şi asta pentru că nu mai este timp şi loc din cauza virusului cumpărăturilor turbate (boală plasată sub semnul lunii cadourilor), compulsive – pregătite oarecum de nebunia Black Friday, altă mascaradă comercială.

Anul ăsta se dă mai mult Crăciun, dar din acela de tinichea cu care, la sfârşitul zilei, când rămâi doar în compania propriului suflet, înţelegi că nu ai ce face… e gol, e mort şi-i vom face respiraţie gură la gură până pe 25 decembrie. Reuşi-vom măcar anul ăsta să-l înviem pentru cele trei zile?

Pe Cristina o găsiţi şi aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Care Românie? Cât de educată?

O altă ea

Iubire, minciuni și magie…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro