Așa cucerea el femeile frumoase

24 February 2015

Maria Bertoldo

Ar fi vrut să-l iubească, dar n-a fost în stare.

Îi plăcea aerul lui patern, nerăbdarea și emoția cu care o aștepta la prânz, duminica, dar plăcerea asta dispărea ca prin farmec în momentul în care vedea masa încărcată cu de toate, într-o demonstrație ostentativă a abundenței.

Știa că intențiile lui sunt bune și renunța să-i readucă aminte că n-au ce să caute, la un loc, pe aceeași masă, aperitivele și friptura, micii, peștele și plăcinta, vinul și digestivul.

Știa că gătea în cantități industriale ca să-i pună și ei “la pachet”, dar nu putea să-i spună că pachetul ajungea invariabil la familia numeroasă din capătul străzii.

Îi plăcea și că se străduia să se îmbrace frumos pentru ea, dar nu putea să-i spună pe șleau că hainele alea ridicol de scumpe nu se potriveau cu fizicul și cu vârsta lui.

Îi plăcea dorința lui de a învăța lucruri noi, dar o irita viteza cu care uita cam tot și se întorcea la vechile agramatisme.

Îi plăcea felul în care o asculta și ținea cont de sfaturile ei, dar o enerva că e atât de slab și de influențabil.

femeie frumoasă

Îi plăcea că încerca să-și țină casa curată, dar o scoteau din minți deodorantele de cameră care pufăiau periodic, poluând aerul.

Și o mai iritau zecile de periuțe de dinți din baie, folosite nu se știe de cine, pentru că el îi declarase senin unei prietene comune că nu se spăla pe dinții falși.

Îi plăceau insistența și complimentele lui simple, de băiat de 14 ani, dar știa că asta era metoda lui de a cuceri femei frumoase și mult mai deștepte decât el.

Ar fi vrut măcar să-l placă, dar nici de asta nu a fost în stare. Pentru că, în sfârșit, a înțeles că nu-i place să fie admirată de un om pe care nu îl admiră, răsfățată de unul care nu-i cunoaște gusturile, ascultată de unul care nu are, la rândul lui, ceva de spus.

Așa că nu a mai onorat invitațiile lui la prânz, duminica.

Dar pentru că sunt încă buni prieteni pe Facebook, uneori aruncă o privire duioasă la prânzul lui duminical: două tacâmuri și mâncare cât pentru toată familia din capătul străzii.Citiţi şi

Viața

Cum am ajuns noi aici?

Poate și tu ai nevoie de tratament cu pastile de „Nu-mi pasă” de 1000 mg

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. diana / 8 March 2015 13:27

    Degeaba avea el de toate,daca nu avea tinerete si acel vino-ncoace,ci mai degraba dute-ncolo :))) Sunt si tineri saraci,dar au atata farmec si senzualitate,ca ai vrea sa le dai toate bogatiile numai sa fii cu ei 😀

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro