Aseară, la Nisa

12 July 2020

Aseară, pe promenadă la Nisa. Concert. Tineri. Veseli. E doar o gripă. În toiul verii? Vrem să trăim. Vrem să ne distrăm. OK, dar ajutați virusul să se răspândească!

O vom ținem așa până la iarnă.

Și ce dacă, noi nu ne îmbolnăvim, nu murim. Vrem libertate! Și ceilalați, cei bătrâni, cei vulnerabili! Merde (trad. rahat!), să moară!

Ieri, un grup de medici cereau instituirea obligativității purtării măștii. Răspunsul a venit rapid. NIET! Sunt tineri francezi. Aceiași care refuză să-și reia serviciul pentru că ”nu au condiții de distanțare”!

Solidaritate? Fraternitate? Egalitate? Nu, dar libertate cu polonicul.

Poți să nu crezi în virus, prietene, mă doare la bască, dar pune-ți naibii o mască pe mutră! Și urlă cât vrei că nu există virus, că e o conspirație monstruoasă la nivel galactic, care vrea să-ți ia boii de la bicicletă.

Francezii nu au apăsări cognitive ca românii, sunt, pur și simplu, acești tineri din Nice, Paris, egoiști, ipocriți și cinici.

Este o imagine a anarhismului care ne așteaptă în anii ce vin. Va trebui să ne apărăm cu armele, de vreme ce statul occidental ”democratic” nu mai este în stare să ne apere.

Aseară, la Nisa, pe promenadă, omenirea s-a eliberat de dogme, de morală, de responsabilitate. Ce-ți rămâne? Să-mi spuneți voi! Peștera? Dumnezeu?

Iubesc Franța cu toată ființa mea, dar o plâng, dacă ăștia sunt tinerii care o moștenesc.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Alegeri

Dacă întrebi 10 studenți la medicină…

Ieșirea din turmă – încă o pledoarie pentru o viață off-line.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro