Băieții din Zorleni

17 July 2015

În comuna vasluiană Zorleni, trei băieți au avut parte, în buna tradiție a locului, de o surpriză în chiar ziua în care hotărâseră să se bucure și ei un pic de bani.

Banii fuseseră obținuți din vânzarea mobilului unui copil din localitate, mobil pe care cei trei susțin că l-au găsit pe jos, unde de altfel găsesc permanent în ultimele săptămâni lucrurile, găinile și celelate obiecte pe care sătenii le tot pierd de când cei trei s-au apucat de găsit.

Sesizând că check in urile puștiului au încetat subit, tatăl acestuia a prezentat speța puternicului departament de asigurare a ordinii publice local, respectiv, după cum zic sătenii, caraliilor.

polițist

După o activitate specifică, constând în deplasarea la fața locului și un prim interogatoriu, la măsele, omul legii a descoperit prezumtivii vinovați, luând primele măsuri, pe bază de șuturi în c*r și pulane peste șale, înainte de a-i prezenta, păgubiților și opiniei publice din sat cu propunerea de bătaie preventivă și control judiciar strict și ritmat la ficat, splină și rinichi.

După cum se știe, în județul Vaslui, magistrații și procurorii au o anumită reținere în a trata cu asprime zburdălniciile tinereții, de exemplu violul în grup cu leșinul victimei, așa că cei prezenți au luat decizia, poate nu întrutotul nefirească în context, de a verifica pe cârca celor trei funcționalitatea și calitatea europeană a biciului din dotare.

Întrucât cei trei au devenit neliniștiți și pe alocuri au început chiar să se zbată, polițiștii și-au făcut doar datoria, imobilizându-i pe perioada efectuării cercetărilor vasluiene specifice, mai ales că aceasta a inclus, gratuit, o refacere a frizurii unuia, cu cuțitul, de către un stilist local.

O seară de vară normală pentru județul Vaslui s-a terminat cu recuperarea telefonului buclucaș (un telefon important, valorând cât ajutorul social pe o lună al cetățeanului Zorleniului), dar și cu o oarecare bănuială a celor trei că o parte din drepturile lor civile au fost violate.

Așa că toată tărășenia a ajuns în presă, împreună cu pozele cu cârcile celor trei, brăzdate de ceea ce în blânda regiune moldavă este confirmarea sancțiunii de neurmărire penală din partea împuterniciților locali.

Presa desigur vuiește și își exprimă dezgustul pentru modalitatea barbară în care cetățenii locului au ajuns să își facă singuri dreptate, în loc să permită redutabilei magistraturi vasluiene să intervină cu promptitudinea, discernământul și setea de dreptate caracteristice.

Mai mult, există chiar și voci care sugerează că Zorleniul nu pare totuși sută la sută integrat în UE și spațiul Schengen.

Mie, personal, această poveste nu îmi pare chiar atât de tragică. Pare că vasluianul este un om direct, puternic și instinctiv care, când vede o femeie frumoasă o fu*e, când vede trei potlogari le dă cu biciul până le strică tatuajele și când e beat mai dă și cu cuțitul.

Un getodac adevărat.

Desigur sunt conștient că cei trei sunt și ei oameni; că societatea este cea care este de vină pentru faptul că mai fură și că, poate, dacă ar avea ajutoare sociale mai importante, băutură suficientă și țigări nu ar fi nevoie să se descurce. Că dincolo de aparențe au și ei dreptul la demnitate și tratament decent.

Dar cumva nu pot să îmi șterg un rânjet primitiv când mă gândesc la ei.

Singurul meu regret adevărat, în schimb, este doar acela că oamenii din Zorleni nu pot fi convinși să treacă zilele acestea și pe la judecătoria din Vaslui să se întrețină, prin mijloacele lor judiciare specifice, cu cei șapte violatori care au devenit zilele acestea emblema județului.Citiţi şi

Charlotte, soacra mea americană

Pe ce merită să dai banii, mai precis cu ce rămâi la sfârșitul zilei

Cum poți profita de ofertele caselor de pariuri din mediul online

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. tety / 18 July 2015 22:35

  Mergand in ton cu umorul caracteristic domnului autor, pe care il stimez mult, am sa ma pronunt cu stoicism asupra unui fapt: barbatii din Vaslui sunt barbati adevarati dragii mei, ce mai, nu incape indoiala. Norocul meu ca al meu sare din tipare si nu se incadreaza in turma :)) revenind la subiect, e trist tare tot ce vezi ca se intampla acolo. Nu numai cu violuri si batai, dar oare chiar ajungem sa uitam ca suntem oameni? Chiar trebuie sa uitam de farama de umanitate pe care ne-o mai putem permite in ziua de azi? Chiar legea pumnului si al siluitului domneste in tara asta? Bine, nu generalizez, dar fiind plecata din tara, si uitandu-ma la stirile de acasa ma ingrozesc… asa lume, asa societate am lasat in urma? Desi nici cu strainii nu mi-e rusine, parca in tara te ingrozesc mai tare cand auzi de ele. Poate pentru ca ai pretentii mai mari de la ai tai decat de la ai lor, dar totusi… mare ti-e gradina!
  Cu drag si-un zambet,
  O blonda

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro