Bărbaţii nu înghit lucruri trăznite

19 October 2011

Se pare că majoritatea bărbaţilor se ridică de la o cină smart, cu frunze verzi și cereale cu nume exotic, ca freekah și quinoa, cu gândul de a pune mâna pe telefon să-și comande o pizza cu cârnați! Richard Martin, director editorial pentru foodrepublic.com, admite că bărbații au rămas în urma femeilor în preferințele alimentare, ba chiar a observat  îndărădnicia acestora și când vine vorba de chestii mai comune, consistente şi delicioase, cum ar fi carnea de vită.

Teoria a fost verificată cu o mică cercetare în cluburile de domni, iar concluzia s-a conturat foarte clar: “bărbații adevărați nu mănâncă quiche”! Și nici alte lucruri foarte ușoare și foarte sănătoase, genul ăla de delicatese care ridică de regulă cota restaurantelor de lux. Ba chiar te pot ului cu o viziune cât se poate de pragmatică cu privire la fenomen, așa cum vom vedea în continuare. Nu mai vorbim de trendurile alimentare, pentru cercetarea cărora femeile își pierd cam jumătate din viață și a căror utilitate este un mister pentru bărbați.

Prima pe lista neagră este mexicana Guacamole, adică un ansamblu de chestii care îl sâcâie din start pe domnul de lângă tine atât cât să remarce că ingredientul magic nu face decât să-ți încarce nota cu vreo 20 de dolari dacă îl încerci la restaurant. “Nu știu exact ce se întâmplă cu banalul guaca acolo. Dacă l-ai găti acasă , te-ar costa în jur de 10 dolari”, spune Ken. Nici Tofu nu e o chestie cu prea mult rost – merge mai departe analiza. Are o textură dubioasă și niciun miros. Cea mai ciudată chestie este că nu are un miros, iar marea chestie cu mâncarea este să te îmbie cu aromele, nu?”, spune David.

Ce-ar mai fi? A, da, veganii… Nici vorbă! Fără carne, fără pește, fără lapte, fără brânză, fără ouă? Până la urmă, unde-i cina? Rulourile din foietaj și alte tipuri de aluat sunt altă nebunie după care femeile se dau în vânt, dar care pe ei îi  enervează, în primul rând pentru că e prea mult aluat și carne, mai deloc. Sliders – bărbații ar prefera chiflele clasice, subțirele, de burger, dar să nu fie prea mici. “Dacă unui bucătar nu-i vine nicio idee mai bună în afară de slidere, e vremea să-și găsească alt job. Niște burgeri White Castle grași, în miez de noapte, dacă ai chef, pot fi extraordinari“, spune Jack. Raw Food, hrana vie, e mai degrabă pentru vrăbiuțe. Și ideea de sushi cu orez brun pare o chestie cam sofisticată pentru unii bărbați, iar restaurantele au început să țină seama de asta. Deși orezul brun ar putea să fie un statement de genul: n-am de gând să mănânc orezul alb de lângă sushi, pentru că orezul brun este mult mai sănătos (și așa sunt și eu!). Pe bune? Nu mai bine ai mânca orezul alb, să simţi că trăiești și tu puțin…?

Enervante pentru bărbați sunt și explicațiile interminabile din meniu. “Chiar nu mă interesează că porcul pe care vreau să-l comand a mâncat iarbă organică. Calitatea fripturii ar trebui să vorbească de la sine“. Cupcakes, drăguțe și delicioase, sunt o chestie de damă, foarte puțin populară pentru purtătorii de cromozomi XY. Sunt prea mici, plus că arăți ca o femeie mâncându-le. Ceea ce ne aduce aminte de alte lucruri drăguțe din aceeași categorie, cum ar fi french macaroons. “Dacă n-am arătat suficient de penibil mâncând cupcakes, aș putea încerca cu macaroons. E un fel de hai să mergem la cumpărături și, cât ești în cabina de probă, o să-ți țin eu poșeta. Până și asta ar fi ceva mai masculin decât să mănânci macaroons”, spune Joe.

Bun, veţi spune poate că un bărbat ar trebui să mănânce exact ce vrea, nu? şi că e irelevant ce cred David, Ken, Joe şi Jack, nişte bărbaţi de peste Ocean, dintr-o altă cultură gastronomică. Dar, dacă e bărbatul tău, ar trebui să-ţi pese, şi, până azi, în România, nu ştiu să fi interesat pe nimeni la nivel de sondare a jumătăţii opiniei publice masculine, ce nu i-ar plăcea lui Gheorghe, Vasile, Ion sau Nicolae să i se pună în farfurie (nu să-şi facă sau să-şi ia singur din vreo oală) la oricare dintre mesele zilei. Legat de asta am o vagă banuială că, nu numai că s-ar uita strâmb, dar ar încerca să corecteze situaţia cu o înjurătură. Lăsând gluma la o parte, americanii sunt campioni la depăşit cu kilograme multe de grăsime greutatea normală. Însă nici românii nu arată mai sănătoşi ca urmare a ceea ce îngurgitează. Şi pentru a remedia neajunsul n-ar trebui decât să demitizăm două credinţe, a căror licenţă cu siguranţă nu ne aparţine: “cu bani puţini, nu poţi mânca decât prost” (vă stăm la dispoziţie cu variante de meniu, calitativ şi nu cantitativ, la preţuri uimitoare) şi “la obiceiurile alimentare nocive renunţi numai dacă îţi pune un medic sula în coaste” (păi, de ce să ajungi acolo in the first place şi să constaţi că poţi face de frică ceva ce puteai face de bună voie). Contraziceţi-ne, vă rog!Citiţi şi

Cum se transformă corpul în timpul postului

Tri Blend Select – primul shake proteic 100% vegan de la Herbalife Nutrition

Cinci super-alimente ale viitorului care pot salva planeta

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mirela Baron / 3 December 2011 16:38

  Educatia alimentara porneste tot de acasa( sau cei 7 ani de…) si dintr-o capacitate de deschidere spre nou sau util etc.
  Cu cit un barbat e mai cultivat, cu atit realizeaza ca orizontul este continuu in expansiune.
  Foarte frumos articol…multumesc.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro