Bărbați alfa vrem!

3 May 2014

sofia dumitriuBărbatul alfa este o specie pe cale de dispariție. Întrucât Curajul și Vulnerabilitatea nu au făcut încă armistițiu, bărbatul alfa se alintă în versiunea beta, așteptând să vina o femeie fatală să-l convingă împotrivă lui însuși că este de fapt alfa. Alfa înseamnă să fii alfa pe mai multe nivele. E o stare de spirit care îți influențează toată viața. Succesele și ambițiile sociale și materiale au fix aceeași valoare pe care o are frumusețea femeii: sunt bune de avut, dar fără consistență caracterială și morală sunt nule.

Femeile sunt un produs secundar pentu un bărbat alfa, el nu își măsoară virilitatea prin numărul de femei pe care le-a avut. Testosteronul lui nu se exhiba ridicol din tricouri mulate peste mușchi hiperbolizati, ci din eleganță logicii și a diplomației lui. Își disciplinează și corpul fizic, dar nu în detrimentul mușchilor cognitivi. Pentru că bărbatul alfa nu urmează femeia, ci o cauză de dincolo de ea. Dar știe să îi ofere femeii ce are ea nevoie pentru ca ea să accepte cauza lui. Bărbatul alfa e logic -€“ satisfaci femeia și atunci ea te lasă să te ocupi de ale tale.

Bărbatul alfa nu este îndrăgostit de sine într-un mod narcisist și arogant, pentru că scopul lui în viață nu este să facă istorie în statistica psihiatriei, ci în statistica istoriei. Care spune că nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici. Măreția lui nu e dată doar de grandoarea planurilor lui, ci și de disciplină și efortul pe care le depune pe acest drum. Deci bărbatul alfa muncește. Nu ca să-și cumpere femeie, ci încredere în sine.

Bărbatul alfa nu se uită după femei de bifat pe un check list. A evoluat de mult din pubertate și e fericit că i-a trecut. El caută o parteneră alături de care să cucerească lumea, oricare i-ar fi orizontul. Nu se anesteziază laș în brațele promiscuității, ci cunoaște tot ce e de cunoscut și alege. Cunoașterea prin sex își atinge limitele curând, răspunsul fiind același de fiecare dată: mai mult de atât aici nu e! Bărbatul alfa va prefera evoluția pe verticală și nu la orizontală.

Bărbatul alfa se va simți un dumnezeu, dar nu pentru că cere celorlalți să aibă credință, ci pentru că arată că miracolul există, fiind el însuși schimbarea pe care i-o dorește femeii: e stabil, integru, vulnerabil și pentru toate acestea, curajos. Atributele divinității sale se măsoară în curajul de a fi om cu sentimente și emoții. Uneori copleșitoare.

alpha couple

Bărbatul alfa ascultă și observă. Ce nu spune este de multe ori mai prețios decât cuvintele lui. Iar drogul lui preferat este empatia, pentru că nu se pierde pe el dacă se pune în locul celuilalt, ci dimpotrivă, îi crește bogăția. Când ea se plânge de viață și de lume, el știe că nu e o critică adusă lui și că tot ce are nevoie e o îmbrățișare. Bărbatul alfa îmbrățișează. Mult,€“ doar e rezolvator de probleme, iar asta e unica soluție.

Bărbatul alfa e în pericol de divin când întâlnește o femeie alfa -“ nu se simte nici castrat, nici amenințat -, ci oportunistul din el spune: pot deveni omega! Conspiră planuri și istorie alături de ea și nu fuge lezat la frații lui forumiști sau francmasoni, pentru că ei îl vor trimite înapoi oricum. Maestru adevărat devii doar alături de o femeie alfa.

Bărbatul alfa își asumă riscuri. Inclusiv riscul de a se îndrăgosti. Știe că validarea reală a forței lui este când are un oponent pe măsură. El nu își derivă validarea de sine prin succese mediocre, ci prin dezintegrarea inamicului numărul 1 : frica. Deci va iubi, în ciuda lui și a timpului.

Bărbatul alfa nu consideră că femeia trebuie doar iubită și nu înțeleasă. O înțelege pentru că acceptă diferențele, pentru că e dispus să iasă din zona lui de confort ca să îi ofere ei ce are nevoie. E foarte logic ce face el, de fapt -€“ depune un efort atât de mic pentru un rezultat atât de mare. Pentru că știe că dreptatea e un concept pe care îl negociază în comun, nu e a nici unuia în parte, ci a lor, împreună.

Bărbatul alfa nu își apără egoul. Ci îl sculptează, nu simțindu-se criticat și înfruntat, ci atent să înțeleagă și ce cred alții, cei pe care el însuși îi apreciază. E deschis să învețe, să evolueze și nu se proptește arogant pe piedestalul semidoctismului și lenei intelectuale. Deci bărbatul alfa citește. Cel puțin destul.

Bărbatul alfa domină. Subtil. Chiar și atunci când e în genunchi, căci vulnerabilitatea este o armă letala care distruge orice orgoliu. Dominarea lui vine din acceptarea sentimentelor și emoțiilor pe care societatea l-a învățat să le reprime. El nu vrea să pâră ceea ce nu este, ci el este ceea ce este. Asumat, congruent, și sus și jos dar mai ales stabil. Stabilitatea lui vine din viziune. Pentru că… Bărbatul alfa este un vizionar. Nu plagiază fraudulos din poveștile altora sau din filme, ci are o viziune. Despre cine este, de unde vine și încotro se îndreaptă. Despre lucruri care contează și lucruri care nu contează. Nu încearcă să vândă nici femeii un viitor supradimensionat, ci își asumă limita orizontului lui cu integritate.

Bărbatul alfa este atras de femeile mai puternice decât el. Pentru că știe că puterea ei nu este de fapt mai mare, ci e într-o zonă inaccesibilă dorinței lui de măiestrie ca bărbat. El învață de la ea rapid printr-un act de credință suprem -€“ logica și rațiunea răsfățându-se la rehab, pe propria semnătură. Și o ține lângă el, pentru că femeia aceea puternică continuă să crească și ea, așa că învățarea prin ea face parte din destinație. Atenție, sexul poate fi senzațional în acest caz, pentru că de fiecare dată, deși aceiași, alt bărbat face dragoste cu altă femeie. Pentru că ei nu se privesc doar unul pe celălalt, ci privesc împreună în aceeași direcție.

Bărbatul alfa știe ce înseamnă “delayed gratification”. Nu, nu este un exercițiu din Kama Sutra -€“ deși puteți încerca, am auzit povești interesante -,€“ ci e un concept ce ține de psihologia succesului: a ști să tolerezi frustrarea de moment pentru o plăcere mai mare la final. Doar așa își va atinge scopurile, rezistând tentației de moment pentru o victorie mai mare. Ceea ce înseamnă disciplină și control al instinctelor, al neîncrederii și al sincopelor ocazionale știind că la final există un premiu care trebuie avut. Bărbatul alfa rezistă tentației de a deveni beta, pentru că știe că a fi beta e și mai greu!

P.S. Și că să dăm Cezarului ce-i al Cezarului -€“ în acest caz, în cele de pe urmă -. bărbatul alfa iubește femeile interesate de dezvoltare personală. Pentru că dacă ea se înțelege mai bine pe ea și pe el, pentru că dacă învață despre diferențele dintre ei, pentru că dacă ea acceptă că avem inteligențe de tip diferit și că a ei, emoțională fiind, ar trebui să înțeleagă și să tolereze mai multe, pentru că dacă devine femeia care ea și-a dorit să fie, în sfârșit e liniștit să se ocupe și el de restul vieții lui!Citiţi şi

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

Bărbații care par slabi sunt evaluați mult mai negativ decât femeile care par puternice

Ce am învățat din cinci săptămâni de lucru la distanță în timp ce am călătorit prin sudul Europei, care ar putea fi util și altora

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ana / 3 November 2019 12:37

  “ea ar trebui sa inteleaga si sa tolereze mai multe?” – :)))))) wtf? :)) nu trebuie nimic, niciodata! doar daca te inlantuiesti singura, ca proasta! nu datorezi nimic, nimanui, niciodata, maxim tie!

  Reply
 2. Solaris / 31 January 2016 12:48

  Impresionant de adevărat…

  Reply
 3. Irina / 17 March 2015 15:13

  Multumesc! unul dintre foarte putinele articole pe care le citesc zilnic si care m-a impresionat cu adevarat… si care mi-a “vorbit”:) Felicitari pentru…tot:) nu este nici macar un singur cuvint cu care sa nu rezonez. Si mi-a adus bucurie ceea ce ai scris deoarece recunosc in acest portret de mascul alfa pe partenerul meu de viata si ma recunosc si pe mine. Excelent!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro