Bărbaților nu le spunem “Uite o cremă pentru a pretinde că nu ai îmbătrânit.”

21 December 2022

Mai tânără ca Andie MacDowell (64), Sarah Jessica Parker (57) a decis și ea că vrea să îmbătrânească natural – nu se mai vopsește tot la două săptămâni, nu se mai machiază decât la vreo gală, altfel iese în lume ca orice femeie obișnuită. Firește că nu lipsesc criticile. Venite din partea cui cele mai multe? Exact. La fel a pățit și Pretty Woman Julia Roberts (55) când i s-a scris la o poză: “ce urât îmbătrânești, ești oribilă!”.

„Petrecem atât de mult timp vorbind despre câte riduri ne-au apărut cu trecerea timpului și cel mai ciudat lucru este că nu spunem că asta înseamnă că ai ajuns să fii mai bună la locul tău de muncă, mai bună ca prietenă, mai bună ca fiică, mai bună ca partener, ca soră sau ca îngrijitoare a cuiva, dacă e cazul. În loc de asta ne preocupă “Cum ascundem exteriorul? Cum ne cerem scuze pentru cum arată? Cum îl reparăm?” Și pentru a fi mai clară, acestea sunt întrebările pe care și le pun femeile în vârstă. Nu vorbim niciodată despre așa ceva cu celălalt sex. Nu le spunem bărbaților “Uite o cremă pentru a pretinde că nu ai îmbătrânit.” Când fotografia de vara trecută a făcut titluri de genul „Sarah Jessica Parker, cu părul cărunt, care a luat masa curajos în public” trebuie să știți că la aceeași masă se afla și dragul meu prieten Andy Cohen, cu trei ani mai tânăr decât mine. Andy are un păr cărunt bogat și frumos. Dar nimeni nu l-a menționat, deși stătea chiar lângă mine. Nu sunt supărată, este doar o observație, dar titlurile devastatoare, de neconceput, care dezvăluie starea părului sau a feței sau a mâinilor cuiva pot doborî chiar și pe cel mai pozitiv gânditor. Încerc să nu le văd, dar uneori ele pătrund adânc și dor pentru un minut. Și unele dintre ele mă deranjează din cauza standardului dublu care este atât de evident.”

Întrebată, făcând referire la un episod din SATC următorul capitol, dacă ar tenta-o ca dintr-un bisturiu să întinerească cu 15 ani a răspuns: „Nu, aș arăta în acel moment cu 15 ani mai tânără, dar apoi aș începe imediat să îmbătrânesc din nou și 15 ani mai târziu ești în același loc. Care-i rostul? Doar că… nu-mi pasă suficient. Când ies pe ușă, vreau să mă simt bine, conform standardelor mele. Nici nu vă pot spune care sunt acele standarde. Dar știi cum te simți când te simți cel mai mult ca tine, indiferent ce înseamnă asta. Nu sunt lipsită de vanitate. Cred că pur și simplu nu-mi pasă suficient de părerea celorlalți.”

La vârsta ei, Parker este optimistă și se simte bine că trăiește și că este vocea unui proiect foarte frumos: #LookForwardProject al companiei franceze de cosmetice RoC. O inițiativă dedicată sărbătoririi puterii optimismului și modului în care acesta poate îmbunătăți sănătatea și fericirea pe termen lung. RoC lucrează la proiect împreună cu dr. Daisy Robinton, un biolog celular și molecular care a făcut cercetări privind îmbătrânirea și bunăstarea femeilor și împreună au făcut un studiu cantitativ cu 600 de femei din SUA și Franța pentru a afla cum se simt în legătură cu îmbătrânirea.

Rezultatele au fost dezamăgitoare: 90 la sută dintre femei se simt anxioase în legătură cu îmbătrânirea, iar factorul numărul unu al acestei anxietăți este legat de felul în care arată. Mai multe femei (60 la sută) sunt îngrijorate de aspectul lor îmbătrânit decât de faptul că nu au suficienți bani pentru pensionare (43 la sută). Centrul de resurse Look Forward va include cercetări cu privire la diferența dovedită pe care o perspectivă pozitivă o poate avea asupra vieții tale, asupra corpului și minții noastre, precum și sfaturi practice despre cum să exersăm optimismul.

Revenind la Sarah, ea a mai declarat: “Nu am renunțat la a-mi vopsi părul, dar nu la două săptămâni, e prea mult, și îmi iau o clipă în fiecare seară să mă spăl pe față și îmi pun cremă hidratantă.” Are un respect profund pentru timp și este recunoscătoare pentru fiecare zi. „Nu îi condamn pe cei care au mai multă vanitate decât mine sau pe cei care au mai puțină. Nu cred că există o modalitate corectă sau greșită de a avea o relație cu îmbătrânirea, viața, timpul petrecut pe pământ. Există un milion de lucruri pe care vreau să le fac în timpul meu liber și niciunul dintre ele nu are legătură cu păstrarea felului în care arăt acum sau cu încercarea de a reveni la cum arătam acum 15 ani. Tot ce gândesc este: „Unde voi mânca? Ce cărți voi citi? Putem să intrăm în acel mic restaurant ciudat? Va fi apa suficient de caldă acolo unde vreau să înot? De asemenea, Wordle.”

Sper că vă simțiți reconfortate de atitudinea Jessicăi. Și că veți lua fiecare decizia justă la momentul în care veți simți că îngrijorările legate de trecerea anilor vă dau târcoale. Să fiți bine, orice alegeri veți face! Citiţi şi

Este îmbătrânirea atât de îngrozitoare cum am fost învățați să credem?

Kate Winslet: de ce femeile de 40+ sunt în cea mai sexi și puternică perioadă a vieții lor

O știre de tot râsul. O realitate de tot plânsul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro