Bruce Willis. Despre demență, suferință, fragilitate și dragoste

19 March 2023

Pe 19 martie 1955 s-a născut Bruce Willis. E bolnav de demență și fragilitatea celor puternici în filme mereu ne lasă cu o uimire. Cum să fie Bruce Willis tot mai neputincios la nici șaptezeci de ani?!

Când oamenii pe care i-ai îndrăgit din copilărie suferă, și tu suferi. Nu are importanță dacă nu i-ai întâlnit niciodată și nici nu îi vei întâlni vreodată. Important e că veștile despre diagnosticele care li se pun au puterea să te emoționeze.

Actorul Bruce Willis este unul dintre acești oameni. A avut o avalanșă de probleme medicale, iar ultimul diagnostic este acesta: suferă de demență.

Are șaizeci și opt de ani și va fi tot mai puțin din el însuși în timpul care i se va mai da. Începe să își piardă prezentul, urmează trecutul și viitorul e în ceață.

Demi Moore și Bruce Willis, foto Peter Lindbergh pentru Donna Karan, colecția toamnă-iarnă  1996

L-am admirat pe Bruce Willis, dar nu pentru Die Hard, cum se întâmplă de obicei. N-am crezut niciodată că e un actor limitat și superficial, bun doar să joace polițiști care luptă singuri în contra lumii. I-am văzut toate filmele și mă bucur că Pulp Fiction nu s-a putut face fără el.

Bruce Willis a fost un bărbat carismatic, cu mare trecere la doamne, a cunoscut succesul comercial, e de decenii milionar și uite că n-a ajuns nici la șaptezeci de ani și trupul tot l-a trădat. Cine nu îl credea pe Bruce Willis cu adevărat greu de doborât?

Un erou popular

Căci Bruce Willis a fost un erou popular în anii aceia vechi, 1980, 1990, după 2000 steaua sa s-a stins, însă nu brusc. A mai avut ani mulți cu roluri cel puțin interesante.

Cred că eroii aceștia populari mereu sunt subestimați. Nu cred că Bruce Willis a fost luat vreodată în serios ca actor. Ei, și ce dacă n-a fost? Tot a reușit să ajungă la mulți oameni, și mă număr printre ei, și nu mi-a fost niciodată, nici măcar o singură dată rușine că l-am admirat și îl admir pe Bruce Willis.

foto BACKGRID, 3 martie 2023

Iar boala îl aduce pe Bruce Willis și mai aproape de restul oamenilor, ni-l arată fragil, ca toți muritorii, dar nu lipsit de puterea de a seduce. Căci diagnosticele acestea, dincolo de faptul că sunt crunte, mai reușesc ele ceva: să îl facă și mai iubit.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

HELL ENERGY deschide un nou capitol – După campaniile memorabile cu Bruce Willis, ne întâmpină noi eroi

Ultima noapte, un film italian ce merită văzut

„Viaţa este o petrecere ce se va termina curând pentru a fi uitată imediat după”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro