Budapesta – oraşul îndrăgostiţilor

1 February 2012

Trebuie să recunosc că am aşteptat cu un entuziasm infantil, în genul emoţiilor tipice copiilor dinaintea Crăciunului, transferul meu la Budapesta.

Sunt efectiv bolnavă de pasiune pentru Perla Dunării şi străduţele ei întortochiate, pentru clădirile ei impunătoare şi cafenelele pline de turişti şi localnici simpatici, pentru viaţa ei proprie.

Îmi place enorm să mă plimb prin al V-lea şi al VI-lea departament, să admir doamnele cochete şi să mă las purtată cu gândul către o lume îndepărtată, în care marile familii aristocratice europene îşi dădeau  întâlnire la Opera din Budapesta sau la unul din balurile elegante de aici.

Ca un adevărat connoisseur, am şi locurile mele preferate, pe care nu pot să nu le bifez la fiecare reîntoarcere.

Parisi Nagyaruhaz pe Andrassy ut, este o adevărată capodoperă a stilului neorenascentist, unde poţi savura o delicioasă prăjitură sau o cafea într-un decor de adevărat palat regal.

Nagymezo utca sau Broadway-ul maghiar, are o concentraţie impresionantă de baruri, cafenele şi restaurante, unde nu trebuie să fii surprins dacă cel care te serveşte, este un chelner deosebit de chipeş care, în timpul zilei, este actor la unul din multele teatre aflate în zonă.

Dacă ai avut norocul să treci prin Budapesta, ştii desigur că ungurii sunt pasionaţi de dulciuri, iar oraşul poate fi văzut asemeni unei  mari pânze de păianjen, unde în loc de goluri în plasă, ai doar cofetării, care de care mai elegante.

Vă pot recomanda preferata mea: Lukacs Cukraszda de pe Andrassy ut. Au cea mai bună prajitură de ciocolată din oraş, iar anul acesta sărbătoreşte un secol de existenţă!

Din toate metropolele prin care am avut plăcerea să trec, Budapesta mi se pare de departe cel mai romantic loc. E ca şi cum, capitala Ungariei ar fi fost creată din condeiul unui etern îndrăgostit.

Poduri scăldate în lumină, clădiri dantelate din piatră ce ascund străduţe înguste, perfecte pentru a adăposti săruturi pătimaşe, parcuri cu flori vii până în mijlocul iernii, în care perechile de îndrăgostiţi se plimbă strâns îmbrăţisaţi, pierduţi în propriile vise şi tainicele umbre nocturne şi unde absolut totul inspiră dragoste şi romantism. Iar cireaşa de pe tort este chiar Dunărea însăşi, care desparte Buda de Pest şi care a fost şi este martora discretă a atâtor poveşti de dragoste.

Dacă încă mai căutaţi destinaţia ideală pentru Valentine´s Day, Budapesta vă aşteaptă!Citiţi şi

Salutări de la Budapesta

Ce am învățat din cinci săptămâni de lucru la distanță în timp ce am călătorit prin sudul Europei, care ar putea fi util și altora

Vara nomazilor digitali – călătoriile de răzbunare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Doina / 1 February 2012 13:34

    Sunt de acord cu tine si eu iubesc orasul de pe Dunare.Sunt de acord ca merita vizitat si ma reintorc cu placere de cate ori pot.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro