Rio de Janeiro – Ciudade Maravilhosa (din cauza flirturilor?)

20 November 2011

Simt că aş putea scrie nu un articol, ci zece, despre peisajele dureros de frumoase din Rio de Janeiro, despre plaja Copacabana şi localnicii bronzați și săritori – carioca, sau despre gustul unui caipirinha făcut ca la mama lui. Dar n-o voi face, pentru că oricine se îmbarcă cu destinaţia Rio pentru o mini-vacanță, va vedea cu ochii lui toate minunăţiile așa cum eu n-aş putea să le descriu. Ceva însă tot aş putea face: să-ţi povestesc câteva lucruri pe care nu ai cum să le afli altfel decât stând mai mult timp în acest oraş supranumit pe drept Ciudade Maravilhosa!

Nu-i aşa că atunci când te gândeşti la Brazilia îţi vin în minte Giselle Bundchen, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Anna Beatriz Barros… braziliencele care au uluit o lume cu frumuseţea lor ireală? Trebuie să-ţi spun că am venit în noua mea patrie adoptivă cu inima uşor strânsă la gândul că Brazilia este țara cu cele mai frumoase femei de pe Pământ. Ei bine, după două luni petrecute în Rio de Janeiro, capitala culturală a Braziliei, află că femeile acelea ireal de frumoase sunt cam greu de întâlnit chiar și în zonele cool Leblon sau Ipanema. Când totuşi zăreşti vreuna, n-ai cum să ştii dacă doar a traversat strada venind dintr-un apartament de un milion de dolari sau a ajuns, ea ştie cum, din cartierul muncitoresc. Dar ce ştii aproape sigur este că foarte curând va pleca la Sao Paulo sau la New York.

Deci m-am relaxat. Să nu mă întelegeți greșit, Carioca sunt chiar arătoşi. Numai că așteptările turiştilor au cote destul de înalte şi e destul de ciudat să constaţi că unii brazilieni nu au nici un fel de pudori în privința corpului sau a formelor lui când chiar ar fi cazul. Şi cum apropierea de ocean și de plajă influențează toate obiceiurile. Aşa se face că femei care bat spre suta de kilograme și au talia unui luptător de sumo se plimbă nonşalant pe Avenida Nossa Senhora de Copacabana sau Avenida Atlantica, doar în bikini sau cu o pereche de hot pants și o bluziță transparentă. Dacă în primele zile mă minunam în continuu de omniprezența bikini-ului ca ținută acceptată aproape oriune în oraş, surpriza cea mare a fost când la întâlnirile de business am observat că erau CEO care veneau la întâlniri în costum şi… șlapi.

Această atmosferă de vacanţă, de dolce far niente, poate fi cam “periculoasă” pentru turiştii mai vulnerabili sufleteşte şi înainte de a pleca spre Rio poate e bine să te întrebi dacă şi cât ai rezista unei avalanşe de… avansuri. Pentru că, indiferent de conjunctură, bărbaţii din Rio de Janeiro au o disponibilitate ceva de speriat pentru o relaţie romantică, şi curtează cu același entuziasm debordant, talent, creativitate și curaj cu care încing o miuţă pe nisip. Cred că flirtul este al doilea sport național după fotbal şi, la fel, nu contează unde şi când, orice ocazie e potrivit şi pentru flirt. La jogging pe plajă, când ești nemachiată și transpirată, ori la un business meeting unde te prezinți ca o adevărată femeie de carieră, e foarte probabil să păţeşti acelaşi lucru: cariocas sunt prietenoşi, poate prea prietenoşi şi dispuşi oricând să flirteze. Statutul “într-o relație”, “logodit” sau “căsătorit” devine pe loc “single”, nimic nu este complicat şi culoarea roşie se schimbă în verde!

Dacă am reuşit să-ţi stârnesc un zâmbet şi curiozitatea de-a veni la Rio, atunci trebuie să ştii că această călătorie îţi poate schimba viaţa. Dar şi dacă nu se va întâmpla ceva atât de dramatic, măcar vei avea parte de o straşnică vacanță însorită în mijlocul iernii. Sau poate vrei să ajungi abia în 2016, să mai creşti :)? Dar va fi o adevărată nebunie pentru că este anul în care Jocurile Olimpice se vor ţine la Ciudade Maravilhosa!Citiţi şi

„Femeile care vor să facă sex…

Cum să fie costumul sportivelor

Când afli că tânjește după fosta

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Doina / 22 November 2011 1:51

    Suna incitant de-a dreptul.Pare un oras care te ademeneste sub toate formele.Barbati frumosi si liberi oricand,femei fara complexe.tinute sumare si mai ales vara si caldura.Un ideal care trebuie vazut.Multumim pentru descrieri,optimism si sperantele pe care le insufli,mai ales acum,in prag de iarna

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro