Când e vorba de cel iubit, să nu ne îndoim de premoniţii

12 March 2016

Vineri, 21 Octombrie 1966, satul minier galez Aberfan. În urma ploilor abundente, un munte de deșeuri de cărbune a luat-o la vale ca un râu de nămol și bolovani și a acoperit partea unde se afla școala. 144 de victime, din care 116 copii, au făcut ca aceasta să fie una dintre cele mai mari tragedii pe timp de pace din Marea Britanie. Întreaga comunitatea a fost foarte afectată, însă în familia unei fetițe lucrurile aveau să fie parcă și mai dureroase: Eryl Mai Jones, de 10 ani, a avut o premoniţie în legătură cu ce avea să urmeze. Cu câteva zile înainte de dezastru i-ar fi spus mamei, din senin, că nu-i este frică de moarte, deoarece va fi împreună cu „Peter şi June”, iar în ziua dinainte, că a visat cum şcoala a fost acoperită de ceva negru care a distrus-o. Mama n-a luat în seamă vorbele copilei. A doua zi, Eryl a murit împreună cu prietenii săi, Peter şi June.

Aberfan in 1966

Tragedia din Aberfan

11 Septembrie 2001, North Carolina. Cu o săptămână înainte de atentatul 9.11, o americancă din North Carolina a visat că se învârtea în întuneric şi o voce masculină repeta obsesiv „2. 830, 2. 830” şi un nume pe care nu l-a înţeles, „Rooks sau Horooks”, cum avea să mărturisească ulterior. Speriată, femeia a anulat biletele pe care le cumpărase pentru a merge cu familia la Disneyland pe data de 11 septembrie, în ciuda protestelor soţului său. Când, în dimineaţa zilei de 11 septembrie, au auzit ştirile în legătură cu atacurile teroriste, vă puteți imagina uluirea, dar și ușurarea. Ulterior, 2. 830 s-a dovedit a fi numărul de victime confirmate atunci, în timp ce numele corespunde cu cel al lui Michael Horrocks, prim ofiţer al zborului 175 al United Airlines, avionul care a lovit unul dintre turnuri.

O constatare interesantă, care ar putea fi pusă pe seama premonițiilor: multe dintre avioanele sau trenurile care au suferit accidente au avut mai multe locuri libere decât de obicei din cauza anulărilor făcute de pasageri – de exemplu, gradul de ocupare a celor patru avioane prăbuşite în cadrul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 a fost de doar 21%.

File photo of hijacked United Airlines Flight 175 flying toward the World Trade Center twin towers shortly before slamming into the south tower in New York

Atacul terorist din 11 septembrie 2001 asupra Turnurilor Gemene (World Trade Centre)

Aprilie, 1912, Titanic, călătoria inaugurală. J. P. Morgan, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai vremii, şi-a anulat călătoria chiar înainte de plecare din cauza unei premoniţii.

titanic

Vasul Titanic în primul şi ultimul său voiaj pe mare.

 Iată câteva exemple din premonițiile adunate de doctorul Larry Dossey în cartea sa „The Power Of Premonitions: How Knowing The Future Can Shape Our Lives”. În unele cazuri, n-au salvat vieți, în altele, au fost suficient de specifice încât au reușit s-o facă. Dar, de cele mai multe ori, cei care visează nu ştiu cum să le interpreteze, majoritatea fiind destul de vagi şi de fragmentate. Dossey, el însuși având astfel de vise, crede că abilitatea oamenilor de a „vedea” viitorul este strâns legată de evoluţie și că e logic să dezvoltăm capacităţi care să ne ajute să prezicem şi să evităm dezastrele. De-a lungul istoriei, neurologii au dovedit că există legături telepatice între persoane foarte apropiate, cum ar fi gemenii, iar cea mai întâlnită formă de prezicere a viitorului este cea legată de presimţirea îmbolnăvirii persoanei iubite. Și „dacă este o problemă de viaţă şi de moarte, nu ne permitem luxul de a ne îndoi de premoniţii”… 🙂

Voi credeţi în ele? Ați avut vreodată un vis premonitoriu? Şi, dacă da, ce-ați făcut?Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Dragostea trăită pe drumuri

De ce ești într-o „situație”, nu într-o relație?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro