Ce nu-şi poate ierta o femeie…

7 October 2015

Zorii îmi adaugă o zi în plus. Eu o scad. Vreau să ajung la echilibru, pentru că şi în cele mai dramatice împrejurări ale vieţii – sociale sau private, nu mă pot abţine să nu mă dedublez şi să nu asist la spectacolul propriilor mele trăiri, actriţă şi critic, totodată. Actriţa îşi joacă rolul serios, cu dedicaţie, cu preocupare nemimată, condimentat cu stres, atât cât societatea să plescăie mulţumită de performanţa sa. Însă criticul din mine, Doamne, criticul râde înfundat, văzând-o pe actriţă aşa cum e ea, de fapt, prea neastâmpărată, prea cu chef să arunce toate hârtiile în aer şi să pornească în călătorii aievea, nu doar imaginare, întoarsă spre esenţa dorinţelor sale. Şi continuă să pufnească fără jenă, vădit nemulţumit din motive pe care nu le va mai tăinui prea multă vreme…

Aşa că, la un moment dat, când tensiunea piesei tinde să crape pe la cusături, criticul întrerupe nepoliticos spectacolul, aproape strigând: „Fals, draga mea. Nu ai suflu, nu ai energie, nu străluceşti şi asta este o vină pe care ştiu că nu ţi-o poţi ierta. Degeaba te crezi tânără, degeaba sufetul tău abia dacă iese (sau intră) în adolescenţă, că nu se simte! Strălucirea care ar trebui să vină din interior, nu vine! Nu se reflectă pe chipul tău. Am văzut riduri şi m-am izbit de opacitatea pomeţilor.”

V-am spus, criticul nu poate fi ipocrit. Dincolo de sublimul consideraţiilor spirituale relativ la întoarcerea pe dos a fiinţei pentru a străluci cu preaplinul interior, adevărul e altul. La îndemnână, iubit, căutat şi exploatat, deşi adesea nemărturisit. Pentru că nici nu are nevoie. Se mărturiseşte pe sine, se simte, se trăieşte şi se contopeşte cu lumina pe care o îmbrăţişează.

Actriţa scurtează timpul de meditaţie după întâlnirea intimă cu propria sa reflecţie. Sufletul nu o avea el vârstă, chiar dacă este obligat să păşească pe trepetele maturizării, însă pielea, indestructibil contopită cu cine eşti – şi, mai cu seamă, tenul – cu siguranţă, au vârstă. Mai ales dacă le ignori.

guerlain2

Femeia este un miracol, indiferent cu care arhetip feminin se identifică, indiferent câte roluri joacă, indiferent în ce moment al evoluţiei sale sociale şi spirituale se află. Un miracol a cărui viaţă radiantă şi putere de seducţie se desfac în ingredinete primordiale: aur şi smirnă, răstălmăcite cu dresuri moderne: colagen şi elastină. Nu sunt metafore, este o realitate, din fericire, tangibilă, cu o textură senzorială inedită şi reflectări de lumină inovatoare (secretul pigmenţilor de aur bifaţetaţi), strălucind tinereţe (cu mulţumiri tehnologiei care reuşeşte magia combinării unei peptide sintetice care stimulează proteinele responsabile de elasticitatea pielii și producerea sintezei de colagen cu sacrul ulei de smirnă). Compact sau fluid, cu patru nuanţe proaspete şi senzualitate catifelată. Da, ţi-am dezvăluit taina ascunsă în pulberea de aur şi în lichidul de lumină ale căror nume grele nu pot avea decât o unică matrice, aceea pe care ştiu că o ştii:

parure gold guerlain

Guerlain. Parure Gold. Fond de ten compact. Fond de ten fluid. Strălucire, feminitate exprimată. Echilibrul căutat. Echilibrul găsit.

Zorii îmi adaugă o zi în plus. Eu sunt actriţa şi criticul. Însă acum uit să mă dedublez, uit să mă analizez întreaga zi. O fac dimineaţa, cu dragoste şi aur, atunci când baza de machiaj hidratantă (născută din fulgi de aur de 24 carate și o joacă unică a trei polimeri care protejează și netezesc suprafața pielii) îşi întinde tentaculele de gel proaspăt, lacome să îmbrăţişeze întreaga zi senzuala textură a fondului de ten. Desigur, Guerlain. L’Or.

lor

Armonie. Echilibru. Bucurie. Strălucire. Nicio întrerupere.

guerlain

Preţuri recomandate:
Parure Gold fond de ten fluid – 388 lei
Parure Gold fond de ten compact – 397 lei
L’Or – 310 leiCitiţi şi

Urgența solidarității

Seruri, creme și uleiuri de îngrijire a tenului. Când și cum le folosim?

Tiffany nu mai e american

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro