Ce vor americanii de la Meghan după ce naște (scrisoarea deschisă)

1 April 2019

Meghan Markle se pregăteşte pentru cea mai mediatizată naştere a anului. Și cu două săptămâni înainte de termen, în ziarul The New York Times apare o scrisoare deschisă adresată ducesei de Sussex de către CEO-ul unei companii americane care produce aspiratoare nazale pentru bebeluşi, Chelsea Hirschhorn, mamă de trei, prin care este încurajată să evite tradiționala ședință foto cu bebelușul pe treptele spitalului imediat după naștere. Să se comporte ca o femeie obișnuită care se confruntă cu toate problemele din timpul și de după nașterea unui copil. Să fie adevărată.

Sursa foto: Adweek

Te întrebi de ce i-ar scrie această americancă soției prințului Harry, membră a Casei Regale britanice. Ca să-și facă publicitate? Ok, o fi și asta, dar ideea pe care o dezvoltă în scrisoare are totuși sens.

Meghan va deveni cea mai faimoasă nouă mămică din lume, de aceea vrem să o încurajăm să folosească această ocazie ca să pregătească femeile pentru aşteptări reale în ceea ce priveşte orele şi zilele de după naştere. Să știe că mersul la toaletă va ustura şi că statul în șezut pe un scaun va fi foarte dureros.”

“Desigur că totul va fi perfect pentru şedinţa ta foto de pe treptele spitalului, dar oamenii îşi vor pune mai degrabă întrebări despre cât de repede vei încăpea din nou în hainele de dinainte de sarcină, în loc să vorbească despre ceea au de îndurat femeile în timpul şi imediat după o naştere. Sigur, ca ducesă, ai o echipă de care să îţi aranjeze părul şi machiajul, astfel încât să pară că nimic din ce ţi s-a întâmplat nu a avut loc, dar astea sunt cu adevărat grijile unei femei în primele ore după ce a născut?”

New York Time e o publicație citită de milioane, iar Meghan e următoarea celebritate care va vinde. Toți ochii sunt ațintiți pe ce va face. Dacă nu se arată sensibilizată de scrisoare și nu dă curs propunerii de a se comporta ca o femeie obișnuită, va fi considerată superficială şi lipsită de interes față de femeile din întreaga lume. Dacă refuză să-și prezinte nou-născutul după protocolul regal, gestul ar putea fi considerat o ofensă. Cert e că după ultimele acțiuni și declarații e tot mai clar că a doua variantă este cea aleasă.

Meghan și Harry au renunțat la aripa Lindo a spitalului St. Marys, din Paddington, acolo unde au venit pe lume copiii Prințesei Diana și cei ai lui Kate Middleton, și au ales o maternitate mai apropiată de locuința lor de la Windsor. Meghan vrea o naștere normală, să stea cu copilul ei departe de ochii lumii, și nu-și dorește să iasă la poze imediat după naștere.

Cele două mămici regale prin căsătorie, Kate și Meghan, sunt femei obișnuite (commoners) care au avut norocul să se mărite cu niște prinți, dar care nu au primit odată cu inelul și titlul nobiliar și niște puteri extraordinare de a se recupera instant după naștere. Așa încât decizia soției prințului Harry pare să arate exact această vulnerabilitate firească a unei lehuze, cu sau fără tiară.

Ne-ar plăcea ca efectul Meghan să fie și despre altceva decât despre hainele pe care le poartă. Tu ce crezi?

Dacă răsfoind presă internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.Citiţi şi

Securilă

Încerc să scriu de mama

Mama cea de toate zilele

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro