Celor care au luat în râs curajul unei fete

31 January 2015

Am publicat ieri un text de o inocență și un curaj dătător de speranță: o fată de 19 ani s-a intersectat pe o trecere de pietoni cu un băiat de 23-24 de ani, cu care a schimbat un zâmbet care a tulburat-o. Și, sub imperiul acelei bătăi de inimă diferite, a scris câteva cuvinte despre această întâmplare. Ne-a sedus prospețimea și autenticitatea ei, într-o lume de fake-uri și aparențe crunt păstrate. Și în povestea pe care am spus-o mai apoi s-au regăsit mii de oameni care, de dragul vreunei amintiri încă hoinare, vreunui regret amorțit de timp, ori a unei întâmplări asemănătoare cu final fericit, au dat share și i-au lăsat gândurile lor bune, apreciind sinceritatea și curajul. Dar au fost și câțiva, culmea, de vârsta ei, care au maculat povestea și au scos la iveală infirmități sufletești înfricoșătoare. Ca urmare, am retras fotografia, descrierea și filmulețul.

Un adult a învățat, din nefericire, că lumea e mică și rea. Un adult se poate apăra, e tăbăcit. Dar o fată de 19 ani, crescută frumos, învățată să nu (se) ascundă dacă îi place ceva și ceva-ul acela nu încalcă nicio normă socială, a primit o “lecție” pe care nu o va uita ușor. Sunt atât de puțini oamenii care zâmbesc pe stradă încât merita un premiu doar pentru că a împărtășit cu noi bucuria! Rușinea nu avea ce căuta lângă frumusețea acelei trăiri. Nimeni nu știe ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi reîntâlnit ca urmare a încercării noastre, a noastre, repet, de a da de urma tânărului domn, de dragul a ceea ar putea deveni o romantică serendipitate. Dar de aici și până la grobianism e o cale scurtă doar pentru necrescuți.

Dragi tineri urâți, la reeducare cu voi! Deși nu știu de e altă cale de-a simți și respecta frumusețea vieții în toate formele în care vi se arată decât întorcându-vă în neantul din care ați apărut și cerșind o a doua șansă. Alți părinți, poate, care să vă facă din dragoste, alte ursitoare, alte copilării, alte suflete. Ce v-a împins acum să scrieți orori crezând că aveți umor vă va împiedica și pe voi să fiți vreodată fericiți. Pentru cineva care gândește ca voi, ar trebui să fie destul atât.

Dar nu, nu pot încheia așa. Poate totuși nu e totul pierdut. Poate cumva, curând, veți înțelegeți the easy way că fără sensibilitate, empatie, bunătate, îngăduință, emoție și, uneori, lacrimă, viața e pustiu… Altfel, oricâte ar fi calitățile fizice cu care vă veți fi născut, nu veți fi niciodată niște oameni întregi și frumoși.Citiţi şi

“Nu este vina ta!”

Prima mea vacanță la mare

System Crasher – Copilul problemă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Lex / 6 November 2016 15:53

  Si din punctul meu de vedere raspunsul la mesajul fetei a fost unul urat si lipsit de umor. Dar asta e doar opinia mea, inteleg de ce altii vor vedea lucrurile diferit si pot respecta asta. Ceea ce nu inteleg este toata drama rezultata. De ce aveati nevoie sa oferiti un “raspuns la raspuns”? Mesajul in sine era visator, dificil de citit prin prisma unui adult care a trecut prin viata,nu era de asteptat ca vor exista oameni care il vor lua in deradere? Personal apreciez ca exista o lectie de invatat aici pentru tanara domnisoara – nu ca viata e cruda si oamenii sunt rai, ci ca intotdeauna, fara exceptie, vor exista oameni cu opinii si interese diferite de ale ei – depinde de tine daca ai sau nu capacitatea de a trece peste toate aceste piedici si a te face auzit.

  Reply
 2. Dan / 16 May 2015 18:41

  Iti vad tarziu blogul si il citesc cu interes. Fac parte din cei inaspriti de viata, dar candva eram si eu un baiat precum fata de pe trecerea de pietoni. Si nu i-as lua in ras acum nici zambetul, nici bucuria.

  Reply
 3. mork / 18 February 2015 21:32

  @Teo. Faptul ca tu nu te lasi afectat de micile rautati nu iti da dreptul sa ii jignesti pe altii. Faci parte din generatia lipsita de inteligenta emotionala care calca in picioare orice si pe oricine pt. a-si atinge scopurile diverse. Asta nu te face cu nimic mai inteligent si nici mai special.Esti de compatimit.

  Reply
 4. Fecioru Florina / 15 February 2015 14:33

  Un big like pentru articol.

  Reply
 5. Lucian / 13 February 2015 11:34

  N-a fost sa fie, de data asta. Data viitoare fata se va duce sageata la frumusel si va sti ce sa faca. Toti am trecut prin asta…

  Reply
 6. Anonymous / 8 February 2015 20:51

  Falsă

  😉

  Reply
 7. Mircea Ordean / 8 February 2015 14:24

  A fi pur etc. la 19 ani nu este o calitate.
  Ceva informații despre caracterul real al lumii se cuveneau totuși, de la părinți.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro