CES 2022 – invenții la cea mai mare expoziție de tehnologie a anului

15 January 2022

Târgul de electronice de larg consum, desfășurat începând cu 5 ianuarie în Las Vegas, a salutat noul an cu unele dintre cele mai ciudate tehnologii pe care le-am văzut vreodată. Mai jos, cele mai importante apariții.

People try out autonomous boat technology at the Hyundai Heavy Industries Group booth during the CES tech show, Wednesday, Jan. 5, 2022, in Las Vegas. (AP Photo/Joe Buglewicz)

Hainele inteligente – și uneori dureroase –  de la Owo.

Cum metaversul este aproape, potrivit unora dintre cele mai mari nume din tehnologie, la ce ar folosi să te plimbi cu oameni într-un spațiu virtual extins, interconectat, dacă nu poți simți „lumea” din jurul tău?

©Chris Velazco/The Washington Post

Așa au apărut vestele unei companii spaniole echipate cu electrozi în 10 locuri pe trunchi și brațe, toate controlate de o aplicație care rulează pe telefon. De ce electrozi? Evident, pentru a-ți stimula mușchii, pentru a simula senzația de cădere prin aer, de gândaci care bâzâie pe spate și, uh, de a fi înjunghiat.

Ochelari pentru realitatea augmentată

Cel mai recent computer facial al TCL folosește ceea ce numește tehnologia ghidului de undă holografică pentru a afișa o imagine în fața ochilor tăi, fără a lăsa pe altcineva să o vadă. Și pentru că lentilele încorporate în acești ochelari sunt aproape complet transparente, am rămas cu o pereche de specificații de realitate augmentată pe care le poți purta tot timpul. Software-ul de pe acest prototip este departe de a fi finalizat, dar menționa capacitatea de a controla apelurile telefonice, de a vizualiza fotografii și chiar de a afișa text pe un teleprompter virtual.

Locuințe spațioase

LIFE Habitat

Unii așteptăm cu nerăbdare momentul în care oamenii vor locui în case complet conectate. Sierra Space se gândește la momentul în care oamenii vor locui în case gonflabile uriașe pe Lună.

Pisica ta ar putea dori un tracker de fitness


Cel puțin conform companiilor care vând dispozitive biometrice pentru animale de companie, inclusiv marca coreeană PurrSong, care a introdus la CES anul acesta un tracker de fitness pentru clienții din soiul feline numit LavvieTAG. Face parte dintr-o suită de produse conectate de la companie, care se autoproclamă drept „design de stil de viață” compatibil IoT (Internet of Things) pentru pisici. S-ar putea să fii tentat să îi iei în râs pe proprietarii care apelează la inteligența artificială pentru a monitoriza cât de des adorm sau folosesc baia pisicile (PurrSong vinde un produs și pentru asta). Dar analiza biometrică poate fi o măsură preventivă valoroasă pentru a ajuta animalele de companie pe care le iubim să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă, spune Amélie Caudron, CEO al companiei franceze Invoxia, care a dezvăluit o zgardă pentru câini alimentată de inteligență artificială. „Locul animalului de companie în familie se schimbă”, spune Caudron. „Nu mai este o relație câine-stăpân. Ne considerăm părinți și pe câinii noștri ca fiind membri ai familiei.” În plus, afecțiunile cardiace sunt la fel de comune pentru câini ca și pentru oameni. Analizând datele privind ritmul cardiac și respirator de la o grămadă de animale de companie diferite, Invoxia i-ar putea ajuta pe proprietari să detecteze și să trateze mai devreme problemele. Și toate aceste date vor fi utile și pentru medicii veterinari și cercetători.

Freestyle Samsung 3 în 1 – videoproiector, boxă inteligentă și dispozitiv de iluminare ambientală

Un robot care îți ronțăie degetele și îți încălzește inima

Adevăratul confort este de neprețuit, iar pentru unii oameni, acest tip de liniște vine doar atunci când animalele sau bebelușii îi mușcă delicat. Dacă ești printre ei, un produs minuscul din Japonia ar putea fi cea mai bună achiziție din viața ta. Va costa în jur de 30 de dolari. 🙂

Această adorabilă pisică robotizată Qoobo vrea să te facă fericit. Singura șmecherie: vrea să te muște (cu blândețe) pentru asta.

©Chris Velazco/The Washington Post

Roboții umanoizi devin din ce în ce mai realiști, dar doar în comparație cu predecesorii lor.

Luați doar robotul Ameca de la Engineered Arts, o persoană robot la scară reală, din metal și plastic, care clipește, ridică din umeri și se strâmbă la fel ca tine și mine – dacă tu și cu mine am fi niște modele umane pompoase. Un astfel de robot ar putea fi plasat la evenimente și expoziții comerciale pentru a saluta participanții și „a stabili o relație instantanee cu oricine”, susține site-ul web al creatorului său. Și Engineered Arts nu este singura companie care comercializează asemănări umane la CES. DeepBrain AI își prezintă noul software numit AI Studios: trebuie doar să tastați un script video și programul va genera instantaneu un om deepfake pentru a realiza acel script. YouTuberi, formatori corporate și prezentatori de știri, aveți grijă!

Un ecran pliabil care funcționează ca laptop


Următorul tău laptop ar putea fi de fapt o tabletă uriașă care se pliază în jumătate. Asta propune producătorul taiwanez de PC-uri ASUS.

Purificator de aer portabil include și o pereche de căști pentru urechi cu anulare a zgomotului

Ible, o companie taiwaneză a creat Airvida E1, în esență un purificator de aer cu ioni negativi care se pune în jurul gâtului. Acest nou model are un set de căști Bluetooth încorporat pentru anularea zgomotului. Ca și alte purificatoare de aer similare, Airvida este menit să vă ajute să respirați mai ușor atunci când polenul sau fumul încep să încarce aerul. Compania susține că testele efectuate de laboratoarele din Taiwan și Japonia arată că Airvida ar putea fi eficientă în îndepărtarea particulelor de covid din aer.

Ca și în cazul multor afirmații care provin din CES, este probabil o idee bună să o luați și pe aceasta cu un grăunte de sare și să urmați recomandările pentru vaccinare și folosirea măștilor. Această invenție rămâne dovada că oamenii se pregătesc să se instaleze în viața de pandemie pe termen lung. (sursa)

Ce n-am văzut, și m-ar fi interesat, o masina de spalat rufe mai mică, așa cum a fost anul trecut o mașină de spălat vase de dimensiuni reduse, pentru cât are nevoie cineva care trăiește singur, adică o masina de spalat rufe slim.Citiţi şi

Exilul

O răceală abisală – The World After Us

Dyson: investiții de 2,75 miliarde de lire sterline în dispozitive conectate care folosesc software pentru a se optimiza

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro