Charles: “Doar nu mergi în rochia asta!” Diana: “Ba da!”

16 August 2017

Cum pe 31 august se vor împlini 20 de ani de la moartea prințesei de Wales, National Geografic a difuzat documentarul Diana: In Her Own Words, narat în întregime chiar de Diana, cu ajutorul înregistrărilor audio făcute în 1991.

diana

© Anwar Hussein

Diana vorbește despre anii tumultuoși ai mariajului cu Charles, despre legătura lui cu Camilla Parker-Bowles, despre viața în familia regală. Înregistrările i le-a dat prietenului ei, Dr. James Colthurst, pentru a i le trimite jurnalistului Andrew Morton ca material pentru biografia din 1992, Diana: Her True Story.

Diana-dress

Rochia cu probleme de etichetă…

@GETTY

Diana își amintește cum a admonestat-o Charles pentru că purta o rochie neagră cu umerii goi la primul eveniment oficial la care mergea în calitate de logodnică. “N-o să mergi în rochia asta, nu-i așa? Negru se poartă doar la înmormântări.” Diana i-a răspuns “Ba da, nu fac încă parte din familia regală.”

Diana-dress grace de monaco

@GETTY

“Îmi amintesc atât de bine. Rochia era de la David and Elizabeth Emanuel, (cei care i-au creat și rochia de mireasă), și eu eram atât de agitată, nu știam nici în care mână să-mi țin poșeta. Tot ce-mi doream era să fug înapoi, acasă, la prietenele mele cu care mă simțeam în largul meu. Îmi era rău de emoție. Dar m-am descurcat, educația mea m-a ajutat. Prințesa Grace, căreia îi împărtășisem toate temerile mele, m-a liniștit cu o glumă – Nu-ți fă griji, sigur va fi și mai rău.”

Și așa a și fost…Citiţi şi

20 de ani de la moartea Prințesei Diana – filmul ultimelor șapte zile

O nuntă poate fi și așa

Căsnicia – moartea speranței?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
17,737 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro