Circuitul stării de bine în natură

20 January 2016

E dimineață. Eşti numai tu în mijlocul deşertului alb, dar, printr-un miracol, nu te simţi defel singur. Senzația e de început de lume. Întinderea albă, tăcută, înaltă, neîncepută pe alocuri, îți liniștește mintea, îți umple sulfetul. Pașii tăi parcă ar fi de felină – neauziți, nu-ți tulbură gândurile care dintr-odată s-așază la sfat de taină. Ce-i de prisos se duce, ce-i de trebuință se păstrează, fără gâlceavă. Mintea se aerisește și se umple, ordonat, ca o cămară de toamnă plină cu bunătăți.

--sterreich Werbung - Wiesenhofer

© Österreich Werbung ~ Wiesenhofer

Și mergi fără țintă, alene, cu muntele – partener discret și generos -, care preia zbuciumul și-ți înapoiază liniștea. Inspiri adânc, expiri prelung. Ochii s-au obișnuit cu albul nesfârșit, îl vor, îl caută, îl păstrează pe retină, ca o poză la minut.

Când a trecut timpul? În jur, acum, e o larmă nesupărătoare. Oameni pe care-i bucură muntele în alt fel decât pe tine, nepracticantul de sporturi de iarnă. Dar nu te simți exclus. Nici vorbă. Trec pe deasupra în telescaune, îi vezi coborând apoi pe pârtii, fiecare are felul lui de-a se relaxa, de-a uita de dead-line-urile din viața de acasă. Te simți bine așa, în “singurătatea” ta montană, atât de diferită de însingurarea citadină…© Österreich Werbung ~ Walch

În peisajul desenat de cel mai mai talentat artist al lumii, îţi auzi și vezi respiraţia, îţi simţi pulsul, simți că ești cu adevărat viu, puternic, invincibil. Când te-ai simțit ultima oară așa?… Nu, nu-mi spune. Știu. Poate într-o altă vacanță și de aceea ai revenit. Să retrăiești întâlnirea cu tine pe drumuri de munte. Pe jos, cu sania sau pierdut în visare la o cană de punci fierbinte într-o cabană din vârf de munte…© Österreich Werbung ~ Niederstrasser

Aaa, să nu uit! Mai ai încă ceva de făcut azi, după plimbarea asta care te-a adus acasă, în sufletul tău. Îi datorezi ceva și trupului tău și-ai să te oprești la spa. Da, da, acolo unde, învăluit în aburul unei saune cu vedere panoramică, poți păstra contactul vizual cu crestele munților… Asta e, până la urmă, Austria vacanțelor albe montane – o copleșitoare și durabilă stare de bine.

Online www.austria.info. Aici găsiți recomandări și informații pentru o vacanță de vis în Austria.Citiţi şi

“Gata, Iona? Răzbim noi cumva la lumină!”

Nu oricine poate fi bacovian

Despărțiri (6) – „Ceea ce nu te omoară, te întărește” – o oribilă capcană

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
521 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro