Cristina Fernandez de Kirchner va fi operată de cancer

28 December 2011

Cristina Fernandez de Kirchner a fost diagnosticată cu cancer tiroidian papilar pe 22 decembrie, va fi operată pe 4 ianuarie şi va reveni la îndatoririle ei 20 de zile mai târziu.

Intenţionat n-am pus în titlu sau în şapou vreo informaţie ajutătoare. Cristina nu este vedetă hollywood-iană, top model sau câştigătoarea vreunui concurs mondial de frumuseţe. Are 58 de ani şi pe 10 decembrie a depus jurământul pentru al doilea mandat ca Preşedinte al Argentinei, după ce a fost realeasă cu 54% din voturi în octombrie 2011 pentru succesele obţinute în plan economic, ţara sa înregistrând în timpul primului mandat o creşetere susţinută anuală de 8%.

Bine că nu este grav (peste 95% dintre adulţii cu această formă de cancer supravieţuiesc cel puţin 10 ani) şi mă pot folosi de această ştire pentru a vă informa (sau a vă reaminti) că Argentina, a doua ca mărime dintre ţările Americii de Sud şi a opta din lume, a fost condusă în ultimii cinci ani şi va mai fi condusă încă cinci de o femeie. Cristina Fernandez este prima femeie aleasă Preşedinte prin vot (şi cu cea mai mare cotă de la restaurarea democraţiei în 1983) şi a doua, în istoria ţării, după Isabel Perón care deţine un alt record – a fost prima femeie fără origine nobilă din emisfera vestică ajunsă legal şef de stat şi de guvern după moartea soţului ei, Juan Perón. Da, acel Juan Perón, soţul Evitei.

Ca Primă Doamnă între 2003 şi 2007, cât Nestor Kirchner a fost Preşedinte (a murit subit în octombrie 2010), şi de atunci ca şef al statului, Cristina a fost o continuă sursă de inspiraţie şi admiraţie atât pentru frumuseţea şi eleganţa ei, cât şi pentru priceperea şi perseverenţa cu care a susţinut drepturile omului, eradicarea sărăciei şi îmbunătăţirea sistemului de sănătate.

Îi doresc să treacă fără probleme peste momentul operaţiei şi să se recupereze rapid pentru că o aşteaptă să continue schimbarea 15,6 de milioane de argentinieni din cele 29 de milioane care s-au prezentat la vot. Ce numere, frate…

P.S. Iată ce date au publicat cei de la CNN: “Recent, medicii au diagnosticat cu cancer mai mulţi lideri din America de Sud: Preşedintele Fernando Lugo din Paraguay – limfom non-Hodgkin, în 2010; Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a anunţat în luna iunie 2011 că are cancer, a făcut chimioterapie şi în octombrie a anunţat că este vindecat; Luiz Inacio Lula da Silva, fostul Preşedinte al Braziliei între 2003 şi 2010, a început în octombrie 2011 tratamentul post-operator pentru un  cancer laringian, după ce renunţase la fumat în 2010, cu 50 de ani de viciu la activ. Şi fiindcă veni vorba de Brazilia, a noua putere economică a lumii, care şi-a propus ca până în 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro să ajungă pe locul cinci, cine credeţi că i-a urmat lui da Silva la şefia statului?

Dilma Rousseff, prima femeie Preşedinte din istoria Braziliei!

FYI: Primele cinci economii ale lumii în funcţie de mărimea PIB-ului sunt SUA, China, Japonia, India şi Germania.Citiţi şi

Romanul „Regăsirea” de Nicoleta Beraru, o carte despre prietenie şi iertare

Să ne reamintim de ce îl iubim pe Keanu

Exercițiile fizice, una dintre soluțiile de luptă cu cancerul?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro