Cum e Președintele ales

14 December 2014

Dorina ArseneIohannis. Klaus Iohannis, președintele ales al românilor. O persoană sigură pe sine. Un învingător. De la un bun gospodar până la un bun profesor, de la un primar exemplar până la un președinte dorit.

Curând, pe 21 decembrie, noul președinte al României va fi investit oficial în funcție, motiv pentru care îmi permit să îi analizez personalitatea, postura, manierele. Gesturile sunt cele care ne trădează, iar nerespectarea regulilor de bune maniere poate afecta negativ fiecare persoană. În mod normal, persoanele publice ar fi obligate, prin funcția pe care o dețin, să cunoască, dar și să respecte regulile scrise în Codul bunelor maniere. Acesta, de fapt, fiind primul pas spre succes.

După o căutare minuțioasă pe internet nu am găsit nici o poză în care președintele Klaus Iohannis să facă vreun gest nepotrivit sau o mimică a feței care să-l dezavantajeze. Astfel, înțeleg că siguranța cu care pornește în public nu îi permite să facă vreo greșeală. Mai mult, figura lui impunătoare poate fi foarte ușor remarcată din mulțime. O poziție a corpului dreaptă vorbește despre siguranța în propriile forțe. Spatele său lat comunică că este o persoană puternică, viguroasă şi ambiţioasă, iar poziția capului – înclinat în sus, ne spune despre o persoană dominantă. Chiar și părul scurt și îngrijit denotă încrederea în sine, iar tunsoarea sa dezvăluie o personalitate calculată și rațională.

iohannis carmen

O persoană manierată nu-și va permite să întrerupă o discuție, or președintele Klaus Iohannis cu multă răbdare așteaptă până încheie conversația interlocutorul său, dovadă fiind materialele video, interviurile realizate până în prezent. Totodată este de remarcat într-un sens plăcut și scurta pauză pe care o face înainte de a oferi un răspuns, dovedind că este atent la ceea ce vrea să spună, iar vocea sa puternică inspiră siguranță și fermitate. Este cuceritor și prin zâmbetul plăcut și deschis ce îi scoate în evidență ochii expresivi și privirea foarte clară.

De asemenea, țin să remarc că obișnuiește să spună deseori ”mulțumesc de întrebare”, un gest plăcut și mai rar auzit. Evită să gesticuleze prea mult, iar dacă o face atunci sunt gesturi care-l avantajează, cu o poziție deschisă către public. Cu drag amintesc și de gestul lui Klaus Iohannis de a face un pas în lateral fără a-i întoarce spatele alteței sale principesa Margareta, după ce i-a oferit un buchet de flori la Palatul Elisabeta.

Ca un bărbat protector, alături de soție, o ține de mână, asta vedem în poze, și, totodată, observăm că ea este, întotdeauna, cu un pas în spatele lui.

Ceea ce i-aș recomanda președintelui să nu mai arate ceva cu degetul, dar să o facă cu toată mâna, gest pe care-l observăm foarte des și alte persoane publice.Citiţi şi

Nu credeam că am să plâng atât…

Să zicem că ai țipat, ți-ai pierdut controlul și l-ai smotocit puțin. Îți revii și îți dai seama că ai greșit. Ce faci?

Nu pot să mulțumesc decât o persoană pe zi. Astăzi, mă aleg pe mine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro