Cum să ai grijă de părul tău și să alegi ce-i mai bun pentru el

27 December 2023

De mii de ani, îngrijirea părului a fost o preocupare de prim rang pentru femei. Fie că vorbim despre culturile antice, în care femeile își împleteau părul în fel și fel de moduri, ori de femeile de astăzi, părul și stylingul acestuia au rămas foarte importante.

Pentru a-ți aranja părul, trebuie ca mai întâi să știi să ai grijă de el, ce produse folosești pentru îngrijire, dar și ce aparate folosești acasă pentru a-l stiliza. Există câteva firme recunoscute pentru performanțele lor, printre care se numără Philips și Dyson. Cei doi producători și-au diversificat spectaculos gama de produse destinate stilizării părului, dintre care am ales să vă vorbim acum despre placa de păr și uscătorul de păr. Îți vom face câteva sugestii pentru un păr splendid coafat ori de câte ori ai nevoie, obținut în confortul casei tale și la un cost mult mai scăzut.

Sfaturi de îngrijire bune pentru oricine

Nu te spăla atât de des pe cap, oricât de ciudat ar părea. Mulți cred că, dacă se spală mai des pe cap, părul lor nu va mai fi atât de gras. Ironia este că fix asta ajută la îngrășarea accelerată a părului. Așa că, dacă ai un păr gras, alege mai bine un șampon special și rărește spălatul părului.

Pentru a obține rezultate similare ori chiar mai bune ca la coafor, vei avea nevoie de aparate performante și de puțin exercițiu ca să capeți îndemânare în mânuirea lor  – placa de păr și uscătorul de păr. Cum ambele folosesc căldura pentru a îndrepta ori a usca, e imperios necesar să eviți degradarea firului de păr folosind un tratament de protecție termică.

Folosirea corectă a plăcii de păr

În cazul în care ești genul care vrea mereu să aibă părul drept și la locul lui, ai mare nevoie de o placă de păr performantă. Iar recomandarea noastră este placa de păr Philips pentru toate tipurile de păr. Dacă voiai ceva la un preț accesibil și care să fie și pentru părul tău, o placă de păr Philips ar fi o idee foarte bună.

Asigură-te că părul este complet uscat înainte de a-l îndrepta cu placa. Împarte părul în câteva secțiuni convenabile ca să-ți fie mai ușor de lucrat. Aplică întotdeauna un tratament de protecție termică. Reglează temperatura plăcii în funcție de tipul tău de păr. Pentru părul subțire ai nevoie de o temperatură mai scăzută. După ce ai terminat de întins fiecare zonă, aplică un spray de fixare pentru a te asigura că părul își va păstra ținuta în timp.

Cum folosești un uscător de păr

Când vine vorba de un uscător de păr ai nevoie de ceva puternic, dar care să nu îți strice părul. Pentru această nevoie aparent imposibilă îți recomandăm un uscător de păr marca Dyson. De ce? Pentru că înglobează cea mai nouă tehnologie pentru ascunderea firelor rebele și pentru protejarea părului, iar aparatele lor de coafat conțin tot felul de accesorii suplimentare care să te ajute să te coafezi acasă ca la salon.

Nici nu mai trebuie să îți spunem că protecția termică este sfântă, la fel și folosirea temperaturii adecvate tipului de păr. Dar îți spunem, totuși, ca să fim sigure că faci ce trebuie, și îți dorim să devii rapid cel mai bun hair stylist al tău!Citiţi şi

România este a doua cea mai poluată țară din Europa cu particule în suspensie (PM2,5) și compuși organici volatili (COV)

Peste jumătate dintre adulți se simt deprimați de Crăciun. Cercetătorii recomandă auto-recompensa

Fierul de călcat Philips și inovațiile care fac diferența: alegerea perfectă pentru rufe impecabile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro