Cum se face că testul de sarcină pozitiv mai înseamnă azi o veste proastă

22 June 2022

Pentru o femeie, prioritar devine să își cunoască trupul, să știe să evite o sarcină și să fiu pregătită pentru momentul declanșării dorinței de a procrea. Momentul când un test de sarcină cu două liniuțe înseamnă bucurie, reușită și nu cea mai proastă veste.

E corpul meu, eu decid ce fac cu o sarcină accidentală

E minunat, e just, acest drept al femeii asupra propriului corp, dar fără educație generală și sexuală nu prea ai cum să înțelegi complexitatea acestei libertăți. Care, pentru a deveni de neatins, trebuie susținută necondiționat și de bărbații educați să fie… feminiști. Or, tot la noi e trecută și această responsabilitate, atunci când devenim mame de băieți. 🙂 Pentru că vrem alături de femeile acestui timp și mai departe bărbați care așteaptă cu sufletul la gură rezultatul la teste barza, care ar împărți apoi, dacă ar putea, povara sarcinii și durerile nașterii cu iubitele lor. Dar pentru că nu pot face asta, le ajută după ce devin tați în toate felurile posibile.

Dar cum e posibil încă?

Tu, femeie educată, te cam crucești că încă mai sunt femei care cred toate bazaconiile și te miri că în 2022 se mai face reclama la absorbante cu precizarea să nu se pună și vată. Te miri până vin statisticile ca un duș rece: suntem, global, campioane la rămasul în evul mediu, cumva. Nu știm mai nimic despre aparatul reproductiv și cum funcționăm ca femei, despre sex și metode contraceptive, despre sarcină atunci când ne aflăm gravide, mai des fără să fi vrut, decât altcumva. România, campioană europeană la mame minore.

Dar ele nu citesc ce scriem noi aici. Ele poate nu prea merg nici la școală, nu că cele care merg ar avea avantajul educației sexuale. Ele poate sunt abuzate. Noi scriem pentru femeile care pot face ceva să incline balanța spre cunoaștere, spre educație, pentru femeile activiste, militante, care se pot naște dintre cititoare și se revoltă până la a acționa, oricât de neînsemnat ar putea fi primul pas. Cu el se deschide o cale.

Pentru că între cele educate și cele total needucate, și prin urmare extrem de vulnerabile, există o masă de femei care încă mai pleacă o ureche la mituri, care încă nu se cunosc pe dinăuntru, nu se înțeleg și nu se apreciază destul încât să facă alegerile corecte. Pentru ele scriem. 🙂Citiţi şi

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

Aproape 50% dintre români cred azi că regimul comunist a fost un lucru bun pentru România. Să nu uităm…

Stresul matern în timpul sarcinii la femei – Cum afectează sănătatea reproductivă?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro