Cum se pot sminti doctorii care nu înțeleg că medicina e o știință

9 February 2015

Simona Tivadar

Din ciclul “n-avem pâine, n-avem unt, dar avem astronaut” , episodul 2015: medicina cuantică reprezintă apogeul iubirii de pseudoştiinţă, tip “s-a suit scroafa-n copac”.

Că ţaţa Marghioala nu mai iese din casă fără o brățară magnetică și un şnuruleţ (roșu) cu o iconiță sfințită e firesc, lumea a devenit mai nou un loc periculos, bântuit de stafii și unde misterioase, pe lângă diavolii clasici (despre care măcar știm că ne duc în ispită și îi alungăm cu o rugăciune sau o faptă bună ). Da’ flăcările violet? Da’ radiațiile dubioase? Oculta mondială? De astea cum ne păzim? Cu bani puțini, că suntem săraci, am cumpărat vile, poșete, iahturi și bijuterii de colecție pentru atâția persecutați politic.

Simplu, Marghioalo: faci o analiză de biorezonanţă. Durează doar o oră, nu are contraindicații nici cât un supozitor cu glicerină sau efecte adverse cât un ceai de plante. Și costă o nimica toată: 150-200 lei/ședință. Îți spune tot, tot: detectează orice boală sau chiar bacterie care are măcar intenția să-și facă cuib in your biutiful body, sesizează dacă ești tulburată emoțional și te pregătești să-i dai cu levierul în cap colegului de trafic, ba chiar deconspiră factorii de risc, de la E-ul perfid până la administratorul hain care vine să îți ceară restanța la întreținere. Cred.

Io zic să instaleze rapid câteva de-astea la DNA, ce de bani s-ar economisi!

Dacă te prinde aparatul cu energia lipsă pe stoc și cu câteva dintre cele 8 mii (?!) de substanțe din același biutiful body în curs de epuizare, te vindecă, Marghioliţo, prin “reinjectarea pacientului cu propriile vibrații”. Hait! Păi, ți le bagă înapoi așa defecte? Sau le trece prin mașina de spălat vibrații și ți le redă ca la curățătorie, imaculate?

Asta afli după ce mai plătești 1-3 ședințe terapeutice la o săptămână interval (sunt tari, Marghioalo! nu te grăbi!), apoi 2-3 ședințe lunar de întreținere însoțite de un tratament “naturist” și 1-2 controale anuale, în caz că nu a funcționat optim curățătoria de unde și ai rămas cu captuşeala descusută și nasturii energetici săriți.

Aparatele sunt (aparent) simple, costă puțin (dar generează profit rapid) și sunt produse autorizate în “Institute de psiho-fizică”. Orice explicație tehnică de pe Goagăl e scrisă cu caractere chirilice sau într-o limbă de largă circulație internațională ca poloneza.

Și nimic, nimic, despre toxine? Alea de nu știm cum le cheamă după atâția ani?

Nu da banii, Marghioliţo, fată. Te păcălești. Stai să progreseze cu descoperirile și să bage și toxine. Până atunci mănâncă tu toate chipsurile, bea toate colele, nu mișca un metru pe jos și miră-te că nu ai energie in your biutiful body. Eventual mai atârnă-ți niște zdrănganele antideochi de gât, de mâini și la icoanele din casă. Și să fie bio neapărat.

Ca să epuizăm (deocamdată) subiectul “medicină cuantică” sau cum se pot sminti și doctorii care nu înțeleg că medicina e o știință, azi continuăm cu analiza computerizată cuantică, potrivită Marghioalei cu școală și avere, care nu a depășit însă spaimele atavice din ograda părintească. Și a cărei bunăstare păstrează uneori aroma de opincă lipsită de înțelepciunea babelor din vatra satului.

Computerul ăsta (care nu există, de fapt) “vede” schimbările la nivel de 10 celule”, detectează în câteva minute modificările care apar înaintea declanșării bolilor fizice, mentale sau emoționale și dă automat tratament. Promovat în America de diverși dubioși (cum ar fi dr. Hulda Clark, o impostoare notorie care a pretins că vindecă toate bolile și toate cancerele, a fost silită să o șteargă în Mexic cu terapiile ei cu tot și a murit de mielom multiplu-considerat o formă de cancer), computerul ăsta se bazează pe teoria conform căreia celulele se reînnoiesc prin diviziune, ca la organismele monocelulare, inferioare: amoebe, infuzori etc. Să nu uitați luni să vă duceți rezultatele diviziunii la ora de balet (sau ce mai fac copiii voștri după școală), că o să aveți scandal cu Amoeba-mamă.

Ba mai mult, adepții acestor teorii fantasmagorice consideră omul o energie care oscilează, deci emite cuante care pot fi detectate. Iar cuantele defecte pot fi “reparate” prin radiații electromagnetice. Și , evident, ceai de ceapa ciorii și ciuboţica cucului cuantic. Și neapărat, dar neapărat, clisme, să nu mai bolborosească “vânturile” în maţe, cine știe ce perturbări vibratorii generează… Acum, eu nu zic că anumite oscilații nu sunt plăcute și necesare, dar am întrebări:

– când ești pilit, oscilațiile arată a boală sau a veselie?

– pe șoselele cu gropi ale patriei ți se alterează aura? dar în metrou sau pe motocicletă?

– e permis să facem vibromasaj sau se amestecă iremediabil undele oscilatorii? O să dispară oare industria de vibratoare?

– propun interzicerea imediată a başilor din boxele de muzică, fiind un potențial pericol pentru oscilațiile stomacului, deci o cauză a obezității in lume.

– pot fi și vie și moartă in același timp? Ca în celebrul experiment al pisicii lui Schrodinger, edificator pentru cât de puțin înțelegem (încă) din dualitatea undă-particulă (baza fizicii cuantice). Să nu cumva să afle guvernanții că sunt vie/moartă, că sunt în stare să îmi ceară și impozit pe locul de veci cuantic.

experiment-cat-scientist

Nu există nici un computer cuantic. Un sistem cuantic trebuie să fie complet izolat de orice interacțiune ca să poată fi studiat (adică în vid). Feriți-vă de astfel de “analize complete”: toți cei pe care îi cunosc și care au căzut în această capcană au primit același rezultat – au câteva celule canceroase în corp și nu se pot vindeca decât dacă devin vegani și se supun unor terapii alternative, cu prețul îngrășării sau al îmbolnăvirii de anemie, deficit imunitar, atrofii musculare etc. Unii merg chiar mai departe și își extirpă organul “afectat” , deși nicio altă analiză medicală din lume nu a descoperit nimic îngrijorător. Credeți că cineva care a ajuns la o așa măsură extremă poate fi convins vreodată că a fost înșelat și batjocorit? Niciodată. Dar cunosc și oameni educați și buni care au fost păcăliți și mă doare sufletul pentru ei.

Nu mă îndoiesc că fizica cuantică ne va aduce multe beneficii când o să creștem nițel mai mari cu creierul. Până atunci fugiți de computerul cuantic cu analizele lui cu tot: nu e decât adevărata fiică a vrăjitoarei Omida în format modern, electrocasnic. Și nici măcar nu poate fi dat în judecată.Citiţi şi

Noaptea ca proștii

Prețul pe care-l plătim dacă nu dormim 7 ore pe noapte, 7 zile din 7

Asta nu e dragoste

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. sean / 11 July 2017 14:52

  dr. meu de familie face asemenea analize. are muuulti clienti !!! :))

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro