Dacă simțim că ducem cât pentru doi, ceva nu este bine

15 February 2018

Aniela CazacuProbabil, cele mai plăcute trăiri le experimentăm atunci când în cadrul relației ne simțim confortabil, învăluiți în căldură, grijă, liniște, ne simțim protejați, înțeleși, simțim că suntem importanți, contăm, suntem ascultați și apreciați. Fiecare dintre noi avem nevoie să simțim aceste trăiri și din acest motiv alegem să fim în relații deși, de multe ori, nu este cel mai comod lucru. Tânjim să simțim, riscăm să ne deschidem pentru a ne aduna apoi din cioburile dezamăgirii. O luăm de la capăt în noi începuturi riscante, încurajându-ne plini de speranță că de data asta vom ști mai bine, ne vom pricepe mai mult să facem relația să meargă. Învățăm din mers, din experiență, din încercări eșuate, din educație și modele despre cum putem fi atenți, nu doar la ce simțim ci și la cum exprimăm ce simțim, cum ne comportăm față de cel iubit, cum gestionăm împreună momentele dificile și cum să ne consolidăm relația.

Creezi intimitate în relația ta atunci când îți dorești să contribui la bunăstarea persoanei iubite. Preocuparea plină de grijă pentru binele celui iubit este o dovadă de iubire, un semn că îți pasă, că poți fi atât de generos ca uneori să fii mai atent la nevoia celuilalt în detrimentul tău, așteptând cu răbdare ca celălalt să răspundă la fel pentru tine când va veni vremea. Contează atât de mult ca, uneori, atunci când treci printr-un moment dificil să simți că nu ești singur și că partenerul poate fi capabil să pună deoparte ce are de făcut pentru a te asculta ce simți și a te încuraja să găsești calea bună pentru tine, conștient fiind că binele tău se va oglindi în binele relației.

poza art.6 (1)

Foto: Robert Doisneau

Consolidezi intimitatea în relația voastră atunci când petreceți timp împreună, când faceți lucruri împreună, vă bucurați de activități care vă fac plăcere, construind în acest fel un depozit de amintiri frumoase pentru vremurile grele în care vă este pusă la încercare rezistența cuplului.  Aceste momente bune vin să vă amintească cât de bine vă simțiți împreună, cât de frumos petreceți unul în compania celuilalt, cum zâmbiți împreună, așa încât toate aceste experiențe minunate se revarsă asupra relației și o îmbunătățesc.

Faceți-vă timp pentru voi și nu ignorați importanța momentelor relaxante împreună, pot fi cele care vă vor împiedica despărțirea.

Siguranța că te poți baza cu încredere pe sprijinul partenerului când treci prin momente grele oferă confort și construiește intimitatea. Nimic nu este mai securizant decât să știi că nu ești ”singur la căruță”, că te poți aștepta ca atunci când treci printr-un impas, partenerul să fie lângă tine și să te ajute să depășești încurcătura. Este important sentimentul de a nu fi singur la greu, pentru că, nu-i așa, în doi vrem să împărțim și să fie mai ușor. Dacă simțim că ducem cât pentru doi, ceva nu este bine.

Aducem intimitate și apropiere în relație atunci când simțim respect față de partener, când putem să ne uităm cu mândrie și ne umplem de drag privindu-l cum se descurcă. În ciuda faptului că îndrăgostiții au tendința să-l idealizeze pe partener și uneori ajung să vadă și ceea ce nu există, nu strică să îl privim cu admirație pe cel drag, chiar dacă suntem conștienți și de defectele lui. Acceptăm că toți avem limite și limitări, dar este atât de plăcut să îl simți pe partener mândru de calitățile tale și tolerant cu neputințele tale pe care reușește să le îngăduie cu blândețe.

Aveți grijă să vă sporiți intimitatea în relație și nu veți regreta!

Pe Aniela o găsiți întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Măritată și îndrăgostită. De alt bărbat

Love bombing sau dragostea în stilul Lăpușneanu

Iubirea moare uneori și în Paris

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro