De ce bărbații au nevoie de trei femei și nu doar de una

15 October 2017

Circulă prin popor zicerea larg răspândită cum că o femeie trebuie să fie pentru bărbatul ei „mamă, amantă și prieten”. Asta ca să-și păstreze soțul, că altfel sunt multe femei și concurența e acerbă.

În capul unor bărbați, eforturile pentru a păstra relația trebuie făcute numai de femei. Probabil mulți bărbați sunt de acord cu zicerea larg răspândită, gândindu-se că femeile părăsesc mai greu o familie.

Mulți bărbați, când doresc să înceapă o relație paralelă, povestesc amantelor că soțiile nu îi înțeleg. Ei sunt niște ființe sensibile și neînțelese de către balaurul care scuipă foc numit nevastă. Un prieten are principalul rol de a-ți asculta problemele, eventual îți dă un sfat, dar este alături de tine din punct de vedere emoțional. Dar cum poți fi prieten cu soția, să-i povestești ce faci, când principala activitate din timpul liber este găsirea și petrecerea timpului cu o amantă? Sau poți să-i spui nevestei adevărul legat de câte beri ai băut, fără teamă de repercusiuni? În fine, un prieten are și el nevoie să-ți povestească, la rândul său propriile probleme, dar poate, atunci când îi sugerezi soției că vorbește prea mult, arați că numai tu vrei să fii înțeles sau că nu prea îți pasă de ce are ea de spus. Și atunci să vezi cât foc scuipă balaurul…

Cu prietenii, dacă ești bărbat, te mai duci și la bere sau la meci, dar nu cred că prea mulți bărbați și-ar dori să se ducă cu partenerele. Eventual, te mai duci și la psihoterapeut, dacă vrei să fii înțeles sau să te înțelegi singur…

cuplu sarut iubire

De vorba că nevestele ar trebui să fie amante nu ne legăm, că e de la sine înțeles. Însă bărbații care visează să fie apreciați sau serviți cum au fost în copilărie de mamă au o problemă cu capul. Poate au uitat că tot acest tratament regesc sau răsfăț vine la pachet cu cicăleala mamei și dorința acesteia de a fi ascultată de copilaș. Nu mai bine te maturizezi și îți porți singur de grijă, dar ești tratat ca un adult?!

Poate niște discuții și o reală negociere între cei doi parteneri ar aduce satisfacții reciproce și relația ar merge. O situație de tipul win-win poate că ar aduce mai des pacea decât compromisul unilateral…

În fine, grea misiune pentru o femeie: să se declare bărbatul mulțumit de ce are acasă și reciproca să fie valabilă! Și, uite, de asta bărbații au nevoie de trei femei și nu de una: o mamă, o amantă și o prietenă…

Guest post Cris

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Natură moartă cu femeie

Generații. Femei. Politică – Simina

Te iert, dacă și numai dacă…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Justawoman / 24 February 2018 22:13

  Mãi sã fie…dar de ce nu se vorbeşte şi despre ceea ce au nevoie femeile?Şi noi avem nevoie de trei bãrbați într-unul singur: soț+prieten+amant.Nu credeți asta fetelor?

  1
  0
  Reply
 2. Nico / 13 December 2017 21:08

  Fericit e cel ce le gaseste pe toate 3 intr-una si mai ales la momentul potrivit!( dupa caz)

  0
  0
  Reply
 3. Ileana / 15 October 2017 17:48

  Omul meu are o vorbă: de ce s-aștept să-mi faci tu cafeaua, să-mi cumperi chiloți, ciorapi sau să-mi calci?! Nu sunt handicapat, ci perfect capabil să fac singur toate astea, inclusiv mâncare și curat!
  Mă gândesc că și d’aia om fi intrat în al 16-lea an de fericire calmă, caldă și fără nori…

  1
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro