De ce merită să înlocuiești ochelarii cu o pereche de lentile de contact

16 December 2022

Purtarea lentilelor de contact este o alegere ce ține, în mare parte, de preferința estetică sau din motive medicale. Există multe motive pentru care merită să înlocuiești ochelarii de vedere cu acestea, iar în cele ce urmează, îți prezentăm unele dintre cele mai importante:

Asigură o vedere periferică mai bună

Lentilele de contact asigură o corecție a vederii mai bună decât ochelarii. De pildă, lentilele de contact pentru 3 luni de la Lensa.ro acoperă în întregime câmpul vizual, spre deosebire de ochelari, care îl limitează. 

Lentilele de contact se aplică pe iris, astfel că oferă o vizibilitate maximă, chiar și pe margini, în timp ce ochelarii, prin construcția lor, nu pot acoperi vizual marginile.

lentile de contact

Nu absorb umezeala

Pentru purtătorii de ochelari, picăturile de ploaie, fulgii de zăpadă, ceața, condensul, transpirația reprezintă o problemă, întrucât le creează disconfort. Lentilele ochelarilor se udă și se aburesc, astfel că trebuie să aibă mereu la îndemână o lavetă specială pentru ștergerea lor. 

În schimb, lentilele de contact nu absorb umezeala, astfel că le poți purta fără disconfort în orice context meteo, inclusiv când practici sporturi sau alte activități în aer liber. 

Pot corecta viciile de vedere, dar și schimba culoarea ochilor

Există numeroase tipuri de lentile de contact cu dioptrii care îți pot schimba simultan culoarea ochilor si/sau forma irisului, dacă dorești. Ai opțiuni diverse atât pentru zi cu zi, la birou, cât și cu design creat anume pentru ocazii speciale. 

De pildă, petrecerile tematice, Halloween-ul, ședințele foto sau clubul sunt circumstanțe în care îți poți da frâu excentricității cu lentile de contact în lentile de contact în culori sau modele mai puțin comune.

Nu se sparg

Ochelarii de vedere se pot sparge cu ușurință și necesită îngrijire permanentă a lentilelor. Aceștia se pot deteriora dacă îi scapi pe jos sau îi poți uita prin diverse locuri. 

În privința lentilelor de contact, tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile simple de aplicare și de menținere. În rest, nu se sparg, nu sunt ușor de uitat.

Sunt adecvate oricărei forme a feței

Atunci când îți alegi ochelarii de vedere, contează foarte mult ca forma ramelor să o avantajeze pe cea a feței. Acest criteriu nu se aplică însă și lentilelor de contact, care pot fi purtate de oricine, indiferent ce formă are fața sa. 

Tot ce este necesar este o prescripție actuală de la medic și respectarea instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se potrivesc cu orice ținută

Este posibil să necesiți mai multe perechi de ochelari pentru a se asorta cu diverse ținute. Cu ajutorul lentilelor de contact, uiți de această situație, deoarece se potrivesc cu absolut orice tip de vestimentație și personalitate.

De asemenea, dacă ești o fire activă și practici sport, îți oferă libertate de mișcare și nu mai stai cu grija că îi poți sparge la cel mai mic semn de neatenție sau accident.

Alte beneficii ale lentilelor de contact

Iată alte motive pentru care merită să înlocuiești ochelarii cu lentilele de contact:

  • Ai posibilitatea din a le alege pe cele transparente sau colorate, cu sau fără dioptrii, în funcție de perioada de înlocuire;
  • Există mai multe tipuri de material, astfel încât ai opțiuni în privința gradului de confort;
  • Au capacitate de oxigenare a retinei, fapt ce permite purtarea lor unui interval de timp prestabilit, fără a fi date jos;
  • În timp, se pot dovedi o investiție mai puțin costisitoare decât ochelarii de vedere.

Îndrăznește să faci o schimbare! Mergi chiar acum la un specialist, pentru a îți prescrie lentilele de contact care te avantajează cel mai mult!Citiţi şi

3 soluții eficiente pentru corectarea hipermetropiei

Bagaj incomod

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro