Despre bărbaţi cu atitudine

9 December 2010

Sâmbătă. Vremea era încă prietenoasă, la fel și starea mea de spirit. La invitația unei prietene foarte pasionată de rugby am fost să vedem meciul România-Uruguay. Un meci foarte important, am aflat, pentru că era vorba despre calificarea noastră la Cupa Mondială.

Eu, foarte departe de tot ce înseamnă rugby, nimerisem pe un stadion arhiplin, populat de foarte mulţi bărbaţi și câteva femei pasionate sau curioase, ca mine.

Vă pot spune ce știam înainte de meci despre rugby… Niște bărbaţi se împing, aleargă, încearcă să își ia mingea unul altuia și apoi, deodată, îi vezi unul peste altul, în grămadă, cu fundul în sus. Scuzată să îmi fie ignoranţa, dar exact asta ştiam despre rugby.

Probabil vă întrebaţi ce știu acum, după ce am văzut un meci aşa important pentru echipa noastră naţională. E adevărat că am învățat nişte termeni noi (eseu, transformare, drop, grămadă ordonată şi altele), dar nu despre asta vreau să vă vorbesc.

Ci despre sentimentul incredibil de plăcut de a sta cu sufletul la gură, de a te transforma miraculos în cel mai mare fan al echipei, de a scanda şi aplauda.

Înconjurată de bărbaţi, priveam un spectacol incredibil, o desfăşurare de forţe care nu mă putea lăsa rece. Aşa că, în platonul meu negru, lung, decorat cu o broşă mov, am început să strig şi eu: ”Ro-mâ-nia! Ro-mâ-nia!”

Dar mai e ceva. Pe teren am văzut calităţile pe care ni le-am dori la bărbatul de lângă noi: forţă, determinare, pasiune. Ca să nu mai vorbim despre cât de bine arătau jucătorii de rugby. Din cei 15 care formau echipa, sigur era măcar unul care să vă facă pe plac: înalţi şi foarte bine ”lucraţi”, masivi, dar zvelţi, mai mici de statură, dar îndesaţi, bruneţi, blonzi, cu părul mai scurt sau mai lung. La alegere…

Un meci de rugby este o experienţă pe care nicio femeie nu ar trebui să o rateze. Şi dacă vă sperie ideea unei mulţimi aproape de isterie, nu este cazul la un meci de rugby. Galeria este cu mult mai liniştită decât la fotbal şi chiar dacă este un sport de contact, rugby-ul este mult mai fair play decât fotbalul.

Aşadar, ce mai aşteptaţi? Fuga pe stadion! Luaţi o prietenă, înarmaţi-vă cu haine călduroase şi pregătiți-vă pentru un spectacol de forţă şi masculinitate.Citiţi şi

Nu cred așa ceva!

Despre cadouri – confesiunea unui băiat cuminte

Măsuri de prim-ajutor și prevenție în cazul accidentărilor din sfera ortopedică

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro