Despre relaţia mamă-fiică de ziua amândurora – cine de la cine mai învață azi

8 March 2022

Sigur că relaţia mame-fiice nu se limitează doar la stil şi imagine, dar cu siguranţă este una dintre cele mai frumoase colaborări între femei, din care lipseşte acea gelozie care, uneori, alterează şi cele mai trainice prietenii. Numai că drumul către ea este anevoios tare. 🙂

Toate am trecut prin experienţele secrete din faţa oglinzii, care ne reflecta imature, îmbrăcate ciudat, lălâi, cu hainele de ocazie ale mamei, încălţate cu pantofii ei cu toc cui şi cu 3-4 numere mai mari, purtând accesoriile găsite prin cutiuţe şi sertare, rujate, machiate şi parfumate din abundenţă. Şi ne-am imaginat înainte de vreme, vedete, cuceritoarele imposibil de trecut cu vederea la petreceri fastuoase sau ca protagoniste ale unor întâlniri romantice. Apoi, a venit inevitabila perioadă a rebeliunii adolescentine, în care şocul părea să fie singura maniera eficientă de a atrage atenţia. Când respingeam orice idee sau sugestie de bun simţ, iar munca mamelor devine una extrem de dificilă.

Cu mine și cele trei prietene ale mele lucrurile au fost aproape magice. Cam de aceeași vârstă, am crescut aproape la un loc, cu mici pauze neimportante, și modele ne-au fost mai mereu mamele celorlalte. 🙂 Prietene și ele, n-au avut de ales și au speculat inteligent aceste atașamente ocazionale, aceste admirații aruncate de multe ori cu cruzime în față: mama Irinei e mai elegantă, mama Andei e mai bună și tot așa, am folosit în ani toate elementele de combinatorică. Însumate, găseai la mamele noastre toate calitățile posibile și toate defectele posibile. Au complotat în fel și chip de-a lungul adolescenței noastre pentru a preîntâmpina excese și derapaje periculoase, unde nu izbândea una, sigur reușea alta din grup. Și dacă noi suntem femeile și prietenele de azi e pentru că le-am avut de fapt pe toate model.

Astăzi, noi suntem cele care le inițiem în toate noutățile şi ni se pare o frumoasă inversare de roluri, izvorâtă dintr-o mare dragoste şi prietenie. Tot aici am ajuns. 🙂

Și azi, în urma unei consultări urgente pe grupul de whatsapp, am comandat același cadou pentru cele patru mame ale noastre – uscătorul de păr ușor și elegant venit parcă din viitor, Dyson Supersonic. Pe care fiecare îl admirase la fiică-sa. Pentru că, da, și ele merită ce-i mai bun! 🙂

Cum am ajuns să avem toate acest uscător? A fost de ajuns să se convingă una, aceea am fost eu, și argumentele de încredere au venit din experiența Catchy 🙂

Am folosit Dyson Supersonic de trei ori într-o săptămână. Părul nu se electrizează, firele rebele sunt ascunse, trimise în interior de accesoriul special cu formă ciudată, la 1-3 treceri pe șuviță, depinde de grosimea ei, își păstrează volumul obținut printr-o uscare „în răspăr” cu un jet de aer cât de cald vrei (ai trei trepte de temperatură, dar și opțiunea cu aer rece, pentru fixare).  Uscătorul e ușor de manevrat, e elegant, clar diferit de tot ce există pe piață în acest moment. În una dintre cele dăți am folosit dispozitivul pentru păr ondulat natural și am fost foarte mulțumită. Dacă aveți păr cu tendință de uscare, vi-l protejați cu un strop de produs pentru protecție termică. Și folosiți o treaptă de temperatură mai joasă. Efectul este același. Wow!”

Vă las câteva informații ca să înțelegeți de ce e atât de bun.

 • Are un accesoriu „Flyaway” împotriva firelor rebele cu care obții un păr cu aspect neted și strălucitor folosind doar aer și efectul Coandă!
 • Are un concentrator reproiectat ce creează un curent de aer de mare viteză cu care puteți coafa câte o secțiune de păr fără a deranja restul părului.
 • Are un difuzor reproiectat pentru bucle și onduleuri mai bine definite.
 • Are un accesoriu Gentle Air blând cu părul subțire și scalpul sensibil.
 • Are patru setări precise de căldură  100°C pentru uscare și coafare rapide; 80°C pentru uscare obișnuită; 60°C pentru uscare și difuzare cu aer rece; 28°C pentru flux constant de aer rece și trei setări precise de viteză – Ridicat – pentru uscare și coafare rapide; Mediu – pentru uscare obișnuită; Redus – pentru difuzare.
 • Are control inteligent al căldurii – măsoară temperatura aerului de 40 de ori pentru a preveni deteriorarea provocată de căldură.
 • Accesoriile sunt magnetice și pot fi schimbate rapid în timpul coafării.

De găsit, îl găsiți aici.

Citiți și vă inspirați

 Sunt o femeie care știe ce vrea – o placă de păr Dyson

O femeie cu părul sănătos, mătăsos și lejer coafat n-are rivaleCitiţi şi

Femei, pentru că merită

Idei nebune

Cum ajungem să avem mereu părul pe care îl admirăm la alte femei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro