Diavolul ar trebui să fie respingător și detestabil nu simpatic

6 July 2019

Situație: ianuarie 2019, orașul spaniol Segovia, cu aproximativ 50.000 de locuitori.

Medicul pensionar José Antonio Abella, care a practicat 30 de ani medicina în acest oraș, dorește să aducă un omagiu (neplătit) unei legende locale despre care copiii învață de mici, la școală: diavolul ar fi fost păcălit să construiască faimosul apeduct al orașului. Iar statuia-omagiu din bronz îl înfățișează făcându-și un selfie într-o presupusă pauză de la muncile cele supraomenești.

În scurt timp, 5.400 (un pic peste 10%) de segovieni au semnat o petiție cerând interzicerea expunerii statuii, pentru că… dracul arăta prea blând, vesel, prietenos chiar și nu așa îl descrie biserica.Doctorul nu s-a așteptat la o asemenea reacție din partea localnicilor.

Un judecător a emis un ordin de amânare a expunerii statuii până se decide dacă este sau nu ofensatoare pentru creștinii catolici. Un consilier local i-a luat apărarea doctorului sculptor și a numit campania nedreaptă și descurajantă și a promis că va încerca să asigure că sculptura își va urma drumul așa cum a fost planificat.

Asta se întâmpla în ianuarie. Noi nu am găsit pe net noutăți despre subiect. Dacă știți ce s-a întâmplat cu dracul cel simpatic, ziceți-ne și nouă. 🙂

Nota Bene: oare ce ar zice Bulgakov despre această statuie?Citiţi şi

Nu mai vin, am hotărât ca asta e ultima dată

O poveste de dragoste: Sonia

O scurtă istorie a machiajului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro