Diferența dintre un „bărbat” și un „bărbat adevărat”

25 July 2018

Mihnea RudoiuRecent, foarte recent, retina îmi fu crunt lovită de un citat spectaculos. N-ai cum să nu îl iubești. Să îl reproduc, deci:

„Un bărbat își petrece majoritatea timpului căutând o femeie cu care să se culce. Un bărbat adevărat își petrece majoritatea timpului căutând o femeie cu care să se trezească…”

Presupun că 80% dintre cititoare vor vibra intens lăuntric cu mesajul de mai sus.

Din fericire, aici intervin eu pentru a contribui cu una-două detalii suplimentare pe care multe femei nu au avut răgazul să le sesizeze, dar, nu-i bai, că mi-am rupt cinci minuțele pentru a le înfățișa pe îndelete aici.

În primul și în primul rând, diferența existentă între „bărbat” și „bărbatul adevărat” e cât se poate de superficială și insuficient pusă ȋn context. Pentru că orice bărbat poate fi „bărbat adevărat” ȋn prezența unei femei și doar un „lache pus pe babardeală” cȃnd ȋntȃlnește alt tip de femeie.

trio

Dorin, altfel zis, și-ar dori doar să se culce cu Ana și a doua zi să uite că Ana i-a trecut prin pat, ȋn schimb, alături de Andreea, prietena cea mai bună a Anei, și-ar dori să se trezească ȋn fiecare dimineață.

Ȋn acest punct, trebuie ținut cont de următorul aspect: anume că Ana, cȃnd ȋl acceptă pe Dorin ȋn pat pȃnă ȋn zorii zilei, o face cu speranța că Dorin va dori să se trezească nenumărate alte zile alături de ea, nu că va fi doar o domnișoară/doamnă stilată, dar extrem de pasageră, ȋn viața lui.

Pe de altă parte, Gheorghe, care poate nu e la fel de cool ca Dorin, visează cȃt e ziua de lungă cum ar fi dacă s-ar trezi alături de Ana tot restul vieții. Numai că Ana, cȃnd află despre intențiile lui Gheorghe, ȋi zice marș, avortonule, vezi-ți lungul nasului!

Ea nu vrea ca Gheorghe să fie „bărbatul adevărat” alături de care să se trezească ȋn fiecare dimineață, nu, Ana vrea ca Dorin să fie acel bărbat adevărat. Numai că Dorin vrea doar să o tufă. Iar Ana, crezȃnd că se va ȋntȃmpla mai mult, acceptă cu candoare și grație rolul de tufă. Drept urmare, Dorin o să o tufă pe Ana o dată, de două ori, de zece ori, și cam atȃt. Nici gȃnd nu-i va trece lui Dorin să se trezească vreodată (altfel decȃt accidental) alături de Ana. (Numai lui Gheorghe, dar degeaba, căci lui Gheorghe ȋi lipsește acel je ne sais quoi și nu e dezirabil.) Cȃnd se va sătura sau plictisi, Dorin se va orienta dezinvolt către altă Ana, visȃnd că, la un moment dat, se va trezi ȋn restul dimineților rămase alături de Andreea, de dragul căreia va ȋndeplini cu multă plăcere rolul de „bărbat adevărat” din citatul nostru.

Acum, femeilor cu suflet bun, care sunteți și care aveți posibilitatea să dați like&share acestui kkt cu vagi dȃre romanțioase, ați priceput șpilu’?

E vorba de perspectivă: dacă te nimerești ȋn rolul lui Dorin sau Gheorghe, al lu’ Ana sau Andreea.

De regulă, rolurile ie interșanjabile.

Nu ȋn sensul că Dorin va fi Andreea și Ana, Gheorghe, ci că orice Dorin poate fi oricȃnd un Gheorghe și orice Andreea poate fi o Ana.

Sau invers.

PS:

Pentru numele lui Chermeleu, nu mai oftați cȃnd citiți toate bazaconiile! Bine, voi tot veți ofta, tot veți suspina, tot vă veți da ochii peste cap.

Dar mai mult decât să vă zic, nu am ce face.

Mihnea există virtual doar AICI

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sunt bărbat, nu băiat

Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.

M-au numit “instabilă emoțional”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Sorina / 19 January 2019 19:47

  Triangulație.

  Reply
 2. Excelsior / 26 July 2018 10:03

  În concluzie… Dumnezeu (contestatul!) cu mila sa!
  Nimeni nu garantează nimic! Uneori nici educația!
  Mișcare browniană!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro