Din nou, despre “puțin și bun” – La Prairie

19 March 2014

mihaela-carlanNu știu fața voastră câtă cremă a înghițit, dar dacă s-ar aduna cea cu care am “hrănit-o” și hidratat-o până acum pe-a mea, mi-aș putea deschide liniștită o afacere. Iar rafturile s-ar umple cu toate mărcile, de la cele pe care mi le puteam permite la începuturi, dintre care pe unele nu le-aș mai recomanda nimănui azi (vom vorbi odată și despre cât rău fac produsele al căror ambalaj e mai scump decât ce-i înăuntru), la cele care, în ciuda prețului mare, erau un fel de pom lăudat de pomană. Așa am ajuns cu timpul să am încredere doar în brandurile cu renume, istorie și cercetare serioasă în spate, care fac promisiuni rezonabile, respectate în măsura în care te respecți și tu, înțelegând că pielea ta are nevoi și nu mofturi.

Astăzi, despre noua gamă Cellular Swiss Ice Crystal Cream și Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil de la La Prairie, brandul cu o solidă reputație în zona cosmeticelor anti-aging. Ale cărui noutăți apar mai rar (19 game în 36 de ani, dintre care câteva sunt variante îmbunătățite ale unor formule mai vechi), dar când are loc o lansare știi deja că au făcut din nou pasul înaintea tuturor.

CELLULAR SWISS ICE CRYSTAL LA PRAIRIE 1

Cam cu două săptămâni înainte de lansarea celor două produse în România, am primit eșantioane cu rugămintea de-a le testa și de a-mi spune părerea. Frumos, mi-am zis, ca la carte. Deci, o cremă și un ulei. Ulei? Am ridicat atunci o sprânceană amintindu-mi de experiențele trecute cu alte uleiuri cosmetice și am început cu documentarea, să văz care-i noutatea…

Swiss Ice Crystal Complex, baza celor două produse ce promit interceptarea îmbătrânirii la sursă (mi-a plăcut formularea asta), este suma extractelor din trei plante supraviețuitoare în condițiile extreme din Alpii elvețieni, și definit de brand ca “un rezervor de nutrienți ce menține tinerețea pielii și o fortifică, ajutând tenul să facă fața tutor factorilor fizici, chimici și stresului din mediul ȋnconjurător”. Să vedem cine sunt “donatorii”. 🙂

CELLULAR SWISS ICE CRYSTAL LA PRAIRIE 2

Alga zăpezii (în stânga, pătura purpurie din timpul verii), Purple Saxifrage și Soldanella Alpina  

Alga zăpezii se protejează de razele UV construindu-și microcristale cu pigmenți de culoare roșie (un puternic anti-aging verificat deja prin gama Cellular Power Collection), Saxifraga Oppositifolia (Purple Saxifrage) se protejează de frigul extrem prin auto-învelirea în… cristale de gheață și înflorește chiar sub vârful Dom, unul dintre cel mai ȋnalți munți din Elveția, iar Soldanella Alpina (“frumoasa adormită”) e un fel de ghiocel mai puternic, care renaște primăvara arzând rezervele stocate în frunze. Bun. Pe scurt, mecanismele celulare de protecție foarte puternice ale acestor plăntuțe au fost descifrate în laborator, înglobate în formula celor două produse și trimise să le reamintească și celulelor noastre cam derutate de evoluție cum să lupte cu greutățile vieții. De unde iau aceste plante vă veți întreba, că doar n-or umbla cercetătorii creanga prin munți la cules de floricele. Ei, bine, La Prairie a încheiat un parteneriat cu o pepinieră elvețiană specializată în plante alpine. În această pepinieră Purple Saxifrage și Soldanella Alpina sunt crescute în condiții specifice de sol și climă, fiind cultivate în mod sustenabil. Ambele plante sunt recoltate doar o dată pe an, în luna iunie. După scurtul lor sezon de înflorire, recoltarea este realizată printr-un proces delicat și laborios. Fiecare plantă este tăiată manual, este curățată și usucată cu grijă, după care sunte extrase componentele valoroase. La fel, alga zăpezii este cultivată în bio-fermentatoare ce asigură razele UV și se recoltează când ajunge ȋn forma roșie. Apoi, prin metode de vârf din biologia genetică, moleculară și celulară, se extrag componentele valoroase care se regăsesc în Swiss Ice Crystal Complex.

ALGA DE NIEVE SUIZA LA PRAIRIE

Acestea fiind clare, am trecut la testare, plăcută îndeletnicire pentru că te obligă să respecți niște pași, pe care îi mai sari uneori din varii motive, deși știi că nu-i bine.

Întâi, doar uleiul, care se poate folosi și singur sau în combinație cu altă cremă, nu neapărat cea cu care face pereche recomandată. Senzația? Departe de orice am încercat până acum: intră rapid în piele și o lasă vizibil și durabil îmbunătățită ca aspect. Iar senzația de catifelare fără senzația de “gras” este minunată. Am repetat operațiunea pe aceeași zonă (decolteul) pentru dozarea cantității corecte și am constatat că e nevoie de tot mai puțin ulei zilnic dacă nu faci pauze. Foarte util și pentru vârfurile firelor de păr… Efectul este același – fără să îngrașe, îmbunătățește spectaculos aspectul părții celei mai vulnerabile a părului. Acest ulei singur, sau în combinație cu crema, veți vedea imediat, va pune la grea încercare loialitatea față de orice produs de hidratare ați folosit până acum.

Minusuri? Mirosul floral, altfel plăcut și discret persistent, dar poate fi doar reorientarea mea din ultimii ani către produse cosmetice inodore. Interferențele olfactive pot prejudicia ansamblul…

Am continuat testarea cu aplicarea separată a cremei, de fapt un “gel-cremă ulei-în-apă”, care, la fel, se poate aplica și singură. Pe pielea curată, pătrunde imediat și o lasă pe zi ce trece mai mătăsoasă și cu aspect strălucitor, luminos, tot mai sănătos, de hrănit și hidratat. La fel, consumul devine tot mai mic pe măsură ce pielea își atinge nevoile. Firește că rutina zilnică de îngrijire va trebui susținută cu alte bune obiceiuri – alimentație echilibrată și consum de lichide -, pentru că nu ne putem aștepta ca salvarea să vină doar din exterior. Oricât de inteligent create și oricât de scumpe ar fi niște produse cosmetice, nu dau, din păcate, rezultatele așteptate în lipsa îngrijirii generale și a continuității. După 10 zile de aplicare dimineața și seara pe zona de testare (partea dreaptă a feței și gâtului) răspunsul este un mare DA.

Minusuri? S-a terminat! 🙂

CELLULAR SWISS ICE CRYSTAL LA PRAIRIE 4

Și acum, despre acțiunea combinată. Am adăugat o picătură-două de ulei în cantitatea de cremă pentru o aplicație, le-am omogenizat prin frecarea ușoară între degetele folosite pentru masaj până s-au încălzit (astfel intră în acțiune mai rapid și eficient componentele active) și am aplicat pe cealaltă parte a feței și a gâtului. După 10 zile răspunsul a fost DA!DA!  Făcute să acționeze împreună, crema și uleiul se potențează reciproc și efectul nu știu dacă se dublează, dar diferența e observabilă. Și, din nou, aceeași remarcă: nevoile tenului scad treptat și acesta este cel mai bun semn că produsul funcționează.

Concluzia: deși prețul e ridicat, La Prairie intrând la categoria grea, a produselor de lux pentru îngrijirea tenului – în magazinele Sephora și Douglas, crema și uleiul costă 1.191 lei fiecare -, investiția răsplătește. Împărțiți, ca să vă vină mai ușor, costul amândurora la 180 de zile, cam cât am apreciat că ar ajunge cei 30 ml de ulei și 50 ml de cremă pentru două aplicații, dimineața și seara, și rezultă 13 lei/zi. Mă las de fumat! 🙂

***

Pentru informare mai detaliată, am extras din prezentarea oficială ingredientele-cheie ale celor două produse.

CELLULAR SWISS ICE CRYSTAL CREAM

Swiss Ice Crystal Complex

Purple Saxifrage, Soldanella Alpina Extract și alga zăpezii se combină pentru a forma un rezervor de nutrienți ce menține tinerețea pielii și o fortifică, ajutând tenul să facă fața tutor factorilor fizici, chimici și stresului din mediul ȋnconjurător.

Acid hialurionic

Prin combinația de masă moleculară grea (care hidratează pielea și reduce pierderea de apă transepidermică) și ușoară (care acționează ca un umectant) de acid hialuronic, complexul contribuie la ȋmbunătățirea fermității pielii prin stimularea sintezei de colagen și susținerea coeziunii celulelor.

 Unt de Shea

Oferă catifelare, hidratare și are beneficii reparatoare.

Extract de nalbă

Cultivată inițial în Alpii elvețieni, nalba are proprietăți calmante.

 Extract de zmeură

Un amestec de proteine, zaharuri și polifenoli ce are un efect puternic anti-oxidant, anti-iritant și de protecție a ADN-ului.

Matrița de Protecție a Țesutului

Susține procesul natural de reconstrucție a pielii, stimulând proliferarea celulelor.

Complexul Celular Exclusiv La Prairie

Amestecul din extract de rădăcină de ginseng, extract de coada-calului și glicoproteine este considerat     ȋncă de la înființarea companiei în 1978, arma secretă împotriva îmbătrânirii și a stat la baza dezvoltării fiecare produs. Stimulează procesul natural de reȋnnoire a pielii, hidratarea și energizarea cu substanțe nutritive care să permită funcționarea optimă a acesteia.

Pentapeptida 34 – ingredient nou La Prairie

Această peptidă anti-îmbătrânire, obținută prin bioinginerie, stimulează producția Co-enzimei Q 10 (anti-oxidant) și îmbunătățește sistemul natural de apărare ȋmpotriva radicalilor liberi.

Extract de cafea Bengalis – ingredient nou La Prairie

Fără cofeină, energizante și cu efect anti-oxidant, acestea au în plus un puternic efect de umplere a ridurilor și de hidratare.

APLICARE

• după demachiere și tonifiere aplicați o cantitatea suficientă pe față, gât și decolteu;

• pentru a ȋntări bariera de protecție din nutrienți, amestecați 1-2 picături de Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil ȋn cremă;

• poate fi folosită și peste un serum;

• poate fi folosită atât ziua cât și seara;

Bonus: Cellular Swiss Ice Crystal Cream este, de asemenea, o excelentă “cremă de recuperare” pentru pielea stresată (ca urmare a unor proceduri dermatologice, schimbărilor climatice sau a călătoriilor dese).

CELLULAR SWISS ICE CRYSTAL DRY OIL 

Swiss Ice Crystal Complex

Purple Saxifrage, Soldanella Alpina Extract și alga zăpezii se combină pentru a forma un rezervor de nutrienți ce menține tinerețea pielii și o fortifică, ajutând tenul să facă fața tutor factorilor fizici, chimici și stresului din mediul ȋnconjurător.

Ulei de migdale dulci

Bogat ȋn vitamina E, acizi grași omega-6 și 9, previne deteriorarea celulelor, hidrataează și hrănește.

 Ulei din semințe de floarea soarelui

Regenerează și restructurează țesutul, dar acționează și ca transportator pentru extractele de uleiuri vegetale din Cellular Swiss Ice Crystal.

Ulei de catină

Un puternic antioxidant bogat în acizi grași omega-7 și 9 pentru nutriție. Oferă protecție împotriva radicalilor liberi și ajută la îmbunătățirea elasticității pielii.

 Ulei de semințe de jojoba

Extrem de hrănitor și hidratant, acționează și ca transportor pentru extractele uleioase ale plantelor din Cellular Swiss Ice Crystal.

Extract de zmeură

Extractul de celule stem din zmeură are o puternică acțiune de hidratare. Este menit sa păstreze structura și elasticitatea pielii, ajutând-o să ȋși recapete un aspect tineresc.

Extract de gențiană galbenă

Nativă pe pajiștile montane din Europa Centrală și de Sud, gențiana crește la 2.500 de metri deasupra nivelului mării, extractul fiind renumit pentru hidratare, catifelare și calmare. Gențiana are, de asemenea, proprietăți purificatoare, de tonifiere și astringente.

Extract de arnică

Apreciată pentru catifelare, regenerare, este ȋn același timp antiseptic și astringent.

Extract de gălbenele

Cunoscută și sub numele de Calendula, are virtuți de catifelare, calmare și hidratare. De asemenea, este cunoscută ca având beneficii ȋn lupta cu radicalii liberi și proprietăți antiseptice, datorită prezenței carotenoizilor antioxidanți. Are și calități anti-inflamatorii și protectoare.

Rodiola, ingredient nou Prairie

Este o plantă perenă, suculentă, care crește până la înălțimi de 2.300 de metri. Are proprietăți regenerative și anti-oxidante.

Mantia doamnei, ingredient nou La Prairie

Proprietăți astringente, antioxidante și anti-iritante.

Lapte de armurariu, ingredient nou La Prairie

Extras din uleiul plantei, este bogat în acizi grași nesaturați, inclusiv acid omega-6 linoleic, care există, ȋn mod natural și ȋn bariera hidrolipidică a pielii noastre.

APLICARE

• Poate fi folosit atât ziua cât și seara;

• Poate fi utilizat singur sau, în combinație cu o cremă hidratantă pentru a întineri vizibil și a consolida rezistența pielii la factorii ce provoacă îmbătrânirea rapidă;

• Pentru utilizatoarele de serum care doresc să includă Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil în regimul lor zilnic de ȋngrijire a pielii se aplică serumul preferat după curățarea și tonifierea pielii. Se continua cu amestecarea a 1-2 picături de Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil ȋn crema hidratantă, aplicată apoi pe față, gât și decolteu.

Bonus: Știința a dovedit că uleiurile ușoare hidratează pielea foarte bine, dezmințind temerile legate de utilizarea lor pe piele. Un alt avantaj este faptul că acest ulei poate ajuta orice cremă hidratantă să funcționeze mai bine. Agenții de hidratare din cremă atrag apa în piele ȋn timp ce uleiul o reține, astfel că, utilizate în același timp, se obține o hidratare optimă.Citiţi şi

Bruma (ceața) de față – confortul după care tânjește tenului tău

Serumul care “deschide ochiul” și redefinește privirea

Denisa la profa de make up

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro