Dreptul la relaxare

20 October 2023

În goana cotidiană, în mijlocul responsabilităților și al agitației, avem nevoie de timp pentru a ne relaxa și pentru a ne regăsi echilibrul interior. După o săptămână încărcată, relaxarea devine o necesitate, nu un lux. Avem dreptul la relaxare, este supapa noastră, ca oameni, pentru a ne menține sănătatea psihică, fizică și mentală. Iată câteva modalități plăcute prin care putem uita de toate greutățile, grijile și responsabilitățile  (mă rog, dacă nu de toate, măcar de bună parte dintre ele) pentru a ne (re)găsi pacea.

Bombe de baie

Băile relaxante sunt un mod clasic și eficient de a scăpa de stres. Dar pentru a face experiența și mai eficientă, se pot folosi așa numitele bombe de baie. Aceste bombe sunt nu doar parfumate, ci și efervescente, transformând o simplă baie într-o adevărată oază de relaxare. Alegând bombele de baie cu aromele preferate, o femeie (despre tine e vorba :)) poate crea un moment de evadare în propria baie, lăsând grijile la ușă și abandonându-se universului parfumat și reconfortant. O baie cu o bombă de baie devine ocazia perfectă de a evada dintr-un cotidian puțin neprietenos uneori și de a de cufunda la propriu într-o apă caldă și parfumată.

Lumânări parfumate

Lumânările parfumate sunt un alt element important în ritualul de relaxare. Cu arome variate, de la lavandă și vanilie până la iasomie sau lemn de santal, aduc o atmosferă de calm și seninătate. Prin aprinderea acestor lumanari parfumate, o femeie poate crea o ambianță plină de farmec în toată casa. În timp ce se relaxează în baie sau în camera de zi, aceste lumânări emana arome reconfortante, creând un spațiu intim, potrivit pentru meditație sau pur și simplu pentru lectura unei cărți ori vizionarea unui serial sau a unui film. Și nu uitați, relaxarea nu este un capriciu, ci o necesitate pentru a face față tuturor provocărilor lumii în care trăim.

Meditația și respirația conștientă sunt două tehnici minunate pentru a relaxa mintea și corpul. Căutăm un loc mai liniștit acasă, aprindem lumânările parfumate,  începem să respirăm adânc și să lăsăm gândurile să curgă. Meditația ajută la reducerea nivelului de stres, la creșterea concentrării și la regăsirea liniștii interioare. Ai încercat? 🙂 Dacă nu, poate că e timpul. Toamna ne mai dă târcoale și câte un pui de tristețe și chiar n-avem de ce să-l lăsăm să se aciueze la casa noastră.

Dar pe lângă metodele indoor de relaxare, nu uitați, vă rog, de băile de natură în care mersul pe jos desăvârșește beneficiul adus de frumusețea locului pe care îl alegem să ne curățe mintea.

Cum spuneam, avem dreptul la relaxare, așa cum avem dreptul la fericire. Cu condiția să oferim din amândouă și altora. 🙂 Așa e corect.Citiţi şi

Dragul meu, plăcerile costă…

Tu cu cine faci glamping?

Tata, te iubesc oricum ai fi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro