Drive

5 October 2011

Câştigător al premiului de regie de la Cannes (danezul Nicolas Winding Refn aclamat pentru trilogia Pusher și filmul britanic Bronson) Drive este, aşa cum spune și titlul, un cruise continuu. Dacă aţi fost măcar o dată la volan și ați căzut pradă sentimentului inegalabil de control al unei “speeding car”, Drive vă va merge la suflet.

Acțiunea are loc în Los Angeles, în anii ’80, unde personajul principal, Driver (Ryan Gosling un actor de-o eleganță şi naturalețe a la James Dean) este cascador în timpul zilei, iar noaptea oferă 5 minute din timpul său hoților de bijuterii care comit jafuri, pentru a-i conduce în siguranță de la locul crimei. Driver este un singuratic, aparent impasibil la ce se înâmplă în jurul lui, își face treaba cinic, fără procese de conștiință sau implicare emoțională. Asta, până o întâlnește pe Irene (o Carey Mulligan de excepție: matură, fragilă, extrem de frumoasă și cu un accent american fără cusur) al cărei soț este închis pentru jaf.

Driver intră în conflict cu doi mafioți (jucați impecabil, cutremurător de credibil de către Ron Perlman și Albert Brooks) și filmul capătă viteza aferentă titlului. Scenele de violență sunt cât se poate de reale iar Refn se joaca cu senzațiile privitorului în fiecare secundă – scena sărutului din lift este cel mai bun exemplu.

Drive este inainte de toate un film frumos, care redă, în cadre care curg pe peliculă, eleganța unei mașini în viteză. Alte apariții memorabile: Christina Hendricks (Joanie din Mad Men) în rolul lui Blanche și Bryan Cranston (tatăl din Malcolm in the Middle) în rolul lui Shannon. Refn reușește cu Drive – în spiritul consacratului Michael Mann – să facă din genul heist movie o artă.Citiţi şi

Maestro – Simfonie, fără note false, pentru un geniu

Viața în roz a femeilor din plastic – Barbie

Reverență, Majestatea Voastră!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro