Pina

21 September 2011

Nu mă adresez celor care NU au văzut Pina, filmul lui Wim Wenders despre Pina Bausch. Și nici nu voi vorbi prea mult despre film. Dacă nu ați avut până acum curiozitatea să-l vedeți, păcat! De Dumnezeu, de Pina, de Wim, de dans și muzică și de frumos în general.

Mă adresez celor care au văzut Pina, nu o dată, nu de două ori, de nenumărate ori, fie doar și în amintire. Celor care zâmbesc din suflet de fiecare dată când își aduc aminte scena de final cu toţi dansatorii Tanztheater Wuppertal care interpretează dumnezeiescul Anotimpurile. Celor care au simțit până în oase cine a fost Pina Bausch și ce a însemnat ea pentru dansul ca teatru, dar mai ales pentru oamenii cu care a lucrat și pe care i-a format.

În cadrul festivalului London 2012 – da, știu, departe, dar merită! – în luna iunie, la Barbican, vor avea loc o serie de reprezentații Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, multe dintre ele incluse în film. Prețul unui bilet este de la 20 la 50 de lire iar spectacolele au loc în a doua jumătate a lunii iunie. Câteva din spectacole sunt deja sold out, cum era și de așteptat, dar pentru multe dintre ele încă se mai găsesc bilete – dacă nu online, on request la casa de bilete. Detalii aici.

Vă las cu piesa Lillies in the Valley a lui Jun Miake de pe coloana sonoră a filmului, și, sper eu, cu dorința de a vedea trupa Pinei live, sau măcar de a (re)vedea filmul. Dance, dance, otherwise we are lost!Citiţi şi

Dansatorii fără vârstă

Pina Bausch: Dance, dance or we are lost

Muzică grea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro